image

İlimizde sağlık sektöründeki eksiklikler ve doktor yetersizliğinden ötürü çok sayıda hasta ve yakını mağduriyet yaşıyor. Mağduriyet yaşayan hastalardan bazıları da kalp hastaları… Kalp filmini çekecek nükleer tıp uzmanı olmadığından şehir dışına gönderilen hastalar hem maddi hem manevi sıkıntı yaşıyorlar.

Bu duruma tepki gösteren hasta yakını Sadrettin Kurul, “Batman Bölge Devlet Hastanesinde renkli kalp filmi çekecek uzman doktor yok. Aylardır hastaneye gidip geldiğimiz halde bu sorunu çözemediler. Hastaneye gelen hasta ve yakınlarını Şırnak, Bitlis v.s çevre illere yönlendirip başka illere gitmemizi istiyorlar. Cihaz var ama uzman yok.” dedi.

BİR RENKLİ FİLM İÇİN BAŞKA İLLERE GİTMEK BÜYÜK EZİYET

Büyük şehir olmaya aday Batman gibi bir yerde renkli kalp filmini çekecek uzman doktorun olmamasının büyük bir ayıp olduğunu vurgulayan Kurul, “Batman gibi büyük şehir olmaya aday ve gelişen bu ilimizde böylesi bir eksiklik büyük bir ayıp. Yetkililerden bir an evvel bu sorunu ve ayıbı çözmelerini istiyoruz. Doktor yok deniliyor sonra gelin deniliyor. Temmuz ayında gittik, Ağustos’ta gelecek dediler. Ağustos bitmek üzere hala da görevini yapacak nükleer tıp uzmanı maalesef yoktur. Yaşlı olan hastalar var ve Bir renkli kalp filimi için başka ile gitmek zor ve eziyettir.” İfadelerini kullandı. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *