image

4 katta yapılan tadilatlarla beraber yeni eklenen sağlık birimleri Batman'ısağlık alanında ön plana taşıyor. Beyin cerrahisi, nöroloji, ve göğüscerrahisinde biten tadilatlarla hastalar yenilenmiş odalarda hizmet almaya başladı.Devam eden tadilatlarında yakın zamanda biteceğini ve hastaların hizmetinesunulacağını belirten Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, “BatmanEğitim ve Araştırma Hastanemizin özellikle Bölge Devlet Hastanesi olaraknitelendirilen eski binada çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Zemin artı 3kat şeklinde gittiğimiz çalışmaların en üst katında olan beyin cerrahisi,nöroloji servisi, nöroloji yoğun bakımı ve göğüs cerrahisi servislerimizdeçalışmalarımız tamamlandı." dedi.

Şu anda hastaların yenilenmiş odalarda hizmet almakta olduğunu ifade edenCanbolat, "Şu anda üroloji ve nefroloji servislerinde tadilatlarımız devametmekte olup, akabinde bir alt katta olan ortopedi servisimizde tadilatlarımızyapılıp servislerimiz yenilenmiş haliyle hastalarımıza hizmet verecektir.Eğitim ve Araştırma Hastanemizin önceki bölge hastanesiyle, daha sonra yapılanek bina şeklindeki bağlantısını bir asansör vasıtasıyla sağlamış bulunmaktayız.Yaklaşık 2 ay kadar önce hastalarımızın hizmetine sunulan asansörümüz şu andaaktif bir şekilde kullanılmaktadır.” diye konuştu.
“Eksik görülen branşlarda hekim atamalarını ilimize kazandırmaya çalışıyoruz”
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eksik görülen ve mevcutta bulunmayanbranşlar için hekim atamalarını kazandırmaya çalıştıklarını aktaran Canpolat,şöyle konuştu:
“Eğitim ve Araştırma Hastanemizde şuanda uzman hekim olarak görev yapanarkadaşlarımıza ilaveten devlet hizmet yükümlüsü kadrosuyla 2 ayda bir uzmanhekim ataması yapılmaktadır. Eksiklik görülen veya mevcutta bulunmayanbranşlarda bakanlığa başvuruda bulunarak eksik uzman hekim ve pratisyen hekimatamalarını ilimize kazandırmaya çalışıyoruz.”
“1 milyonun üzerinde hasta grubuna hizmet veriyor”
Tadilat ile eski binasıyla yenilenmiş Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 1milyonu aşkın hasta grubuna hizmet verdiğini söyleyen Semih Canpolat, “Batmanilimizin merkezde 500 bine yakın olmak üzere toplamda 640 bine yakın bir nüfusubulunmaktadır. Fakat bunlarla birlikte çevre illerdeki ilçelerin yakın olmasıhasebiyle daha doğuda olan illerimizde gelen hastalarımız ve buna binaen KuzeyIrak'tan gelen hastalarımızı da işin içine kattığımız zaman yaklaşık 1 milyonunüzerinde bir hasta grubuna Batman’ımızdaki Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmetvermektedir. Nitelikli ameliyatlarımız göz hastalıklarında, Ortopedi branşındave diğer benzeri cerrahi gerektiren ameliyatlar salonlarımızdayapılmaktadır." şeklinde konuştu.
“Batman, sağlıkta gelişime açık bir il”
Batman'ın genç nüfus itibari ile sağlıkta gelişime açık bir il olduğunukaydeden Canpolat, sözlerini şöyle tamamladı:
“Batman ili sağlıkta gelişime açık bir il. Çünkü merkez nüfusu itibari ileTürkiye’nin en genç nüfusuna sahip 7’nci iliyiz. Dinamik bir yapıya sahip.Sağlık hizmetlerinde ise bizde Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu dinamizmebu hızlı gelişim sürecine hem hastanelerdeki yenilenen birimlerimiz, açtığımızyeni özellikli birimler hem de yeni yaptığımız birinci basamak ikinci basamaktesislerimizle bu dinamizme bu gelişime eşlik etmeye çalışıyoruz.” İHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *