image

Yaklaşık 60 yıldan beri Gaziantep halkına ve diğer çevre ilerdeki vatandaşlara hizmet veren Doktor Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yıkım işlemleri başladı.


Günde yaklaşık 6 bin hastaya hizmet veren hastanenin Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Gaziantep'i de etkileyen depremlerin ardından ağır hasar aldığı gerekçesiyle hastane boşaltılmıştı. Servislerde yatan hastalar, hastanenin ek binası olarak hizmet veren Mücahitler ek binasına taşınmıştı ve hastanenin tüm işlemlere kapatıldığı bildirilmişti.

1962 yılından beri hizmette olan ve kentin en eski kamu hastanesi olan Doktor Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma hastanesinin ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle kapatılması Gaziantep'te hastane krizini tetikledi.

Gaziantep'in en yoğun hasta alan kamu hastanelerinden biri olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılması diğer kamu hastanelerindeki hasta sayısının da artmasına sebep oldu.


Yapımına 2013 yılında başlanan, bu süreçte 4 Sağlık Bakanının değiştiği ve geçtiğimiz haziran ayında açılacağı söylenen bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinin açılışının sürekli ertelenmesi de çok ciddi mağduriyetlere neden oluyor. 10 yıldan beri yapımı adeta yılan hikayesine dönen şehir hastanesinin ne zaman açılacağı merak konusu. (İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *