image

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği İlimizde uygulanan ‘’Modern Sulamanın Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında merkez ve 5 İlçede en az 500 çiftçiye‘’ Kuraklık, Suların Etkin Kullanımı ve Basınçlı Sulama Sistemleri ‘’ eğitimi verilmeye başlandı.

Bu eğitimler kapsamında İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir teknik heyet köyleri ziyaret ederek çiftçilere; kuraklıkla mücadele, suların etkin kullanımı ve basınçlı sulama yöntemleri hakkında görsel sunum şeklinde eğitim verilip sulama konusunda çiftçilerden gelen talepler değerlendiriliyor.

Balpınar Beldesi Seyrantepe Mahallesinde düzenlenen eğitimde çiftçilerle bir araya gelen İl Müdürü Mehmet Aydın, sulama suyunun önemi, su kısıtı ve basınçlı sulama sistemlerine geçiş için bakanlığın sunmuş olduğu hibe programları hakkında çiftçilere bilgi verdi.

Çiftçilerden sulama konularında gelen taleplerini çözme konusunda her türlü desteği sunacağını belirten İl Müdürü Aydın, her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirtti.

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *