image

Türkiye'nin ekonomisine ilişkin görüş alışverişinin yapıldığı görüşmede konuşan Dawabe, Türkiye'nin önceki dönem ekonomi politikalarının daha iyi olduğunu son dönemde atılan ekonomik adımların durumu daha kötüye götürdüğünü söyledi.

Türkiye'de ekonomi sorununun çözülmesinin çok zor olmadığını vurgulayan Dawabe, İslam âleminin ve Müslümanların Türkiye'nin kapitalist sistem karşısında örnek olması gibi bir umutlarının olduğunu ancak atılan son adımlarla kapitalist sistemin bir parçası olmaya çalışır gibi hareket ettiğini ifade etti.

Önceki ekonomi bakanı müsteşarlarından birilerinin kendisine gelerek bir görüşme ayarlayıp fikirlerini iletmesini istediklerini ancak yeni dönemde şu ana kadar böylesi bir görüşme ayarlanmadığına vurgu yapan Dawabe, şayet bir şekilde görüşme imkânı bulursa düşüncelerini ifade etmekten memnuniyet duyacağını söyledi.

HÜDA PAR'ın çalışmalarını takip ettiğini ve attıkları adımlardan mutluluk duyduğunu belirten Dawabe, özellikle İslam ve Müslümanlarla ilgili hassasiyetini takdir ettiğini kaydetti.

Dawabe'nin Türkiye'de anayasanın değişmesi gerektiğini belirtmesi üzerine konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise, kuruldukları günden bu yana farklı zaman dilimlerinde anayasanın değişmesi gerektiğine ilişkin hükümete çağrı yaptıklarını, Meclis açıldığında bu konuyu yeniden gündeme getireceklerini ifade etti.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *