image

Batman Havalimanı periyodik balım çalışmaları kapsamında Eylül ayında bakıma alınacağı açıklandı.

Vali Ekrem Canalp, “Batman Havalimanının Eylül ayında bakıma alınmasından dolayı uçak seferleri bir aylığına Diyarbakır Havalimanına aktarılacak. Batman valiliği ve Batman Belediyesi olarak Batmanlı vatandaşlarımızın Diyarbakır Havalimanında binecekleri uçaklar için Batman Belediyesine ait otobüslerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Batman’a gelecek ve Batman’dan kalkacak uçaklar Diyarbakır’a yönlendirilmesinden dolayı vatandaşlar Diyarbakır Havalimanına gitmesi gerekecek.

Bu durumun oluşturduğu mağduriyetin giderilmesi için Belediye otobüslerinin hizmete sunulacağını belirten Canalp, “Batman Belediyesine ait otobüslerimizden Diyarbakır’da uçağa binecek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu otobüslerimizin vatandaşların ödeyeceği ücret ise şehir içinde alınan en düşük ücretle götürülecek.” İfadelerini kullandı.

Otobüs seferlerinin ise uçak seferlerine göre vardiyalı bir şekilde yapılacağını söyleyen Canalp, “Vatandaşlarımız hizmetinize sunduğumuz otobüs seferleri ise gece saatlerine kadar ve her sefer için kaldırılacaktır.”

Eylül ayında bakım bitikten sonra Batman Havalimanı tekrar kullanıma açılacak. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *