image

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, “Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm” mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın yedincisi Petrolkent Mahallesi’nde gerçekleşti.

Seyit Bilal Taziyeevi’nde gerçekleşen Mahalle Buluşmasına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve Mahalle Muhtarı Şükrü Aydın katıldı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, altyapı, üstyapı, imar, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi konularla ilgili olarak mahalle sakinlerinden gelen taleplerin çözüme kavuşturulması için ilgili birim amirlerine talimat verdi.

TAZİYEEVLERİNDE MODEL BELEDİYEYİZ

Türkiye’nin hiçbir belediyesinde Batman’daki taziyeevleri kadar dörtdörtlük taziye hizmeti verilmediğini ifade eden Vali Canalp: “Türkiye’de 1.398 belediye var. 1.398 belediyede bu şekilde taziye hizmeti veren tek belediye var, o da Batman Belediyesi’dir. Yani Türkiye’de başka hiçbir belediye bizim vermiş olduğumuz tarzda, bu şekilde, 3 günlük, her şeyiyle anahtar teslimi, dört dörtlük bir taziye hizmeti vermiyor. Dikkat edilirse, bizim vermiş olduğumuz bu hizmet aslında Türkiye’ye örnek, model bir hizmettir” şeklinde konuştu.

PARK VE BAHÇELERDE KAMERA SİSTEMİ ENTEGRE EDİLİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, son bir yıl içerisinde hayata geçirmiş oldukları tüm parklarda kamera sistemini entegre ettiklerini söyledi. Göktaş: “Bundan sonra da yapılacak tüm parklara da kamera sistemi entegre edilecek. Aynı zamanda, daha önce de yapılmış parklarla alakalı Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bir çalışması mevcut. Eksiklikleri giderilerek tüm parklarımıza inşallah, en kısa sürede kamera sistemini entegre edeceğiz” diye konuştu.

CANALP: 2856 NOLU SOKAĞI GÜLİSTAN CADDESİ GİBİ YAPACAĞIZ

Mahalle sakinlerinin yaklaşık 400 metre uzunluğundaki 2856 nolu sokağı tıpkı Gülistan Caddesi konseptine uygun düzenleme talebini olumlu karşılayan Vali Canalp: “O zaman bu sokağın yeni adı Yeni Gülistan Caddesi olsun. Aynı Gülistan Caddesi’nde yapmış olduğumuz çalışmayı inşallah Petrolkent Mahallemizdeki 2856 nolu sokağa uygulayacağız. Bu çalışma mahallelerimiz içerisinde örnek bir çalışma olacak. Diğer mahallelerimizi ziyaret ettiğimiz zaman benzer bir talep gelirse aynen buradaki Yeni Gülistan Caddesi gibi oralarda da inşallah Yeni Gülistan Caddeleri yapacağız” dedi.

“YOLLARI YAP-BOZ TAHTASINA ÇEVİRMEYECEĞİZ”

Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) sayesinde tüm altyapı çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Petrolkent Mahallesi’nde AYKOME çalışmalarının devam ettiğini, 2023 yılı içerisinde de Hilal, Karşıyaka, Petrol ve Petrolkent gibi mahallelerde altyapıların birlikte yürütüldüğünü söyledi. Özkan: “Özellikle “her sene yap-boz olmasın”, “kamu kaynakları boşuna harcanmasın” diye kurumlarımızın altyapı işini birlikte koordine ediyoruz. Elektrik için DEDAŞ kazacak, akabinde doğalgaz için SİBADAŞ kazacak ve akabinde belediyenin ilgili birimleri kazıyorsa, en son üstüne asfalt serip bir daha kazmamak üzere altyapı işini tamamlıyoruz” dedi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *