image


Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Mitinge Mısırlı alim Dünya Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd de videolu bir mesaj gönderdi.

Mesajına Besmele ve hamd ile başlayan Ebu Zeyd, katılımcıları selamladı.

Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmenin, bütün peygamberlere ve geçmiş bütün semavi kitaplara hakaret etme anlamına geldiğini belirten Ebu Zeyd, "Çünkü Kur'an-ı Kerim'de diğer peygamberler de zikredilmiştir ve İslam, bütün peygamberlere iman etmeyi imanın bir parçası ve imanın bir hakikati olarak kabul eder. İslam akidemize göre de her kim ki bir peygamberi inkar ederse, bizim milletimizden çıkmış addedilir." dedi.

Ebu Zeyd, "Kur'an-ı Kerim Hazreti Meryem'e bir sure tahsis etti. Ali İmran'ın büyük ailesine ve İsa aleyhisselama bir sure tahsis etti. İşte Kur'an-ı Kerim'deki tüm sureler ve peygamberimizin hadisleri bu şekilde diğer peygamberler, önceki kitaplar ve eski kavimler hakkında uzun uzun bilgi vermişlerdir. Öyleyse Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmek bütün kutsal kitaplara, bütün peygamberlere ve bütün kavimlere hakaret etmektir." diye konuştu.
(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *