image

Yoğun katılımla gerçekleşen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Moılla Nizamettin Yaçin, ""Muharrem ayı, kerbeladan önce Müslümanlar için bir bayramdı. Kerbeladan sonra matem oldu, yas oldu, mektep oldu. Allah resulü (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Mekke'de bir mücadele verdikten sonra muharrem ayında Medine'ye hicret etmek zorunda kalıyor. Allah resulüne Mekke'de suikastlar planlandı ama Allah, Cebrail'i (Aleyhi Selam) gönderdi ve peygamber efendimizin hicret etmesini söyledi. Allah resulü, Hazreti Ebubekir ile beraber Mekke'den Medine'ye hicret etmek zorunda kalıyor. Allah resulüne düşmanlık eden, suikast düzenlemeye çalışan zihniyet yıllar sonra kerbelada zuhur etti. Çünkü Allah resulünün sürekli kokladığı, sevdiği 2 reyhanına (Hasan ve Hüseyin) kıydılar. Kerbelada kılıçları çekip Hazreti Hüseyin ve ehlibeytinden insanları şehit eden insanlar kâfir değildi. Onlar da Müslüman, onlar da la ilahe illallah diyen insanlardır. Ancak bir şeyler onları hakikatten uzaklaştırıp o mübarek insanların kanlarına ellerini bulaştırdı. Bu dünya sevgisidir. Acele acele insanların yapıştığı, gecesini gündüzüne katarak arkasından koşturduğu bu dünya onları kandırdı." dedi.

"Takva üzerine zorluklara sabredenler dünya imtihanını kazanır"

Yaçin, "Onlar bu insanların Allah resulünün torunları olduğunu biliyorlardı. Yezitler ve yezit zihniyetli komutanlar makam hırsı ile bunlara kıydılar. Makam elden gitmesin, servetleri elden gitmesin, zevk ve sefaları ellerinden gitmesin diye bunu yaptılar. Bu mücadele kıyamete kadar devam edecektir. Hayat ve ölümü yaratan Allah, kıyamete kadar bizleri deneyecek, deniyor. Allah bize verdiği mallardan ve canlardan deniyor. Allah celle celalüh diyor ki, 'eğer siz bana itaat eder, gösterdiğim yoldan gider, rızamı kazanmaya çalışırsanız, rızama uygun hayat yaşamaya çalışılırsanız sizden önceki ehli kitap, Yahudi ve Hristiyanlar, zamanınızın müşriklerinden büyük eziyet göreceksiniz. Ancak bun rağmen sabreder, direnir ve takva üzerine Allah'a isyan etmeden, O'nun razı olduğu bir hayat yaşamaya devam ederseniz azimet gösterilmesi gereken şey budur. Bunda fedakârlık gösterin. Gerektiğinde malınızla, gerektiğinde canınızla fedakârlık yapın ki dünyadaki imtihanı kazanasınız." diye konuştu.

Sinevizyon gösterimi ve Özlem Ajans sanatçılarının ezgileri ile devam eden program, molla Cemal Çınar'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *