image

Batman'daki eğitim çalışmaları ile ilgili TRT GAP Diyarbakır Radyosunun "Yöremizden" adlı programına konuk olan Mahmut KURTARAN, program sunucusu Aslı HOCAOĞLU'nun "Dijital Sektörde Ben de Varım" projesi ile ilgili sorularını yanıtladı. KURTARAN, dijital eğitim alanında büyük öneme sahip olan "Dijital Sektörde Ben de Varım" projesi hakkında bilgi verdi. 

"Dijital Sektörde Ben de Varım projeniz nedir, neyi amaçlıyor?" sorusuna KURTARAN: "Dijital Sektörde Ben de Varım projemiz çok güzel ve hayati önem sahip bir proje. Projemizin kapsamında, güzel sanatlar liselerinde dijital tasarım ve dijital sanat ile meslek liselerinin bilişim bölümlerinde yazılım ve kodlama eğitimlerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje, tasarım ve modellemeyi yazılım ve kodlama ile birleştirerek öğrencilerimizin dijital yetkinliklerini arttırmayı hedeflemektedir. Güzel sanatlar liselerindeki öğrencilerimizin yaratıcı tasarım ve modelleme çalışmalarını, mesleki ve teknik anadolu liselerindeki bilişim bölümündeki öğrencilerimizin yazılım ve kodlama çalışmalarıyla birleştirerek katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesine ve gençlerimizin istihdamına da katkı sağlayacak bir proje geliştirdik.” Dedi.

Kurtaran, “Bu projemiz, tasarım ve yazılım alanlarında uzmanlaşmak isteyen gençlerimiz için önemli bir fırsat sunacak. Böylece, dijital dünyanın gerektirdiği becerilere sahip olan ve bu alanlarda yeteneklerini geliştiren gençlerimizin iş dünyasında başarıya ulaşmalarını desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu projeyi Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdik. Bu desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ve DİKA Genel Sekreterliğine teşekkür ediyorum. Projemizin maliyeti yaklaşık 3 milyon TL tutarındadır. Şu an itibarıyla projenin atölyeleri hazırlanmış olup tasarım ve modelleme laboratuvarı ile yazılım ve kodlama laboratuvarı, greenbox stüdyo gibi teknik çalışmalar tamamlanmıştır. Bu teknik çalışmalar, eğitim için gerekli altyapıyı hazırlamaya yönelik yapılmıştır.” İfadelerini kullandı. MUHARREM KAYIK

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *