image

Batman Medya Mensupları Derneği (BAMMED), yaptığı açıklamada, günümüzde basının çok önemli bir misyon yüklendiğini belirtti.

Sosyal medyanın bu kadar yaygınlaştığı, iletişim araçlarının çeşitlendiği günümüzde dürüst habercilik, sağlıklı haber akışı çok daha önem kazandığı belirtildi. Ülkenin kültürel anlamda kalkınması, bilinçli bir toplumun ve gençliğin oluşması konusunda basına, basın mensuplarına çok büyük görevlerin düştüğü kaydedildi.

Açıklamada sosyal barışın, birlikteliğin, güç birliğinin, hoşgörü kültürünün, karşılıklı anlayış ve saygının sağlanması için gerekli olan şeylerden birinin de güçlü bir basın geleneğinin olması olduğunun altı çizilirken, dürüst, adil, kirli algılardan uzak, güvenilir bir basın bir ülke için çok büyük bir kazanç olduğunu ifade edildi.

"GAZETECİLERE DESTEK SUNULMALI"

Açıklamanın devamında, "Böyle bir basın geleneğinin oluşması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli, gazetecilere destek sunmalıdır. Özellikle yetkililer güçlü ve dürüst bir basının oluşması için ekonomik destekte bulunmalı, çeşitli projelerle gazetecilere kaynak sağlamalıdır." denildi.

"YEREL MEDYA MENSUPLARI BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR"

Günümüzde ekonomik sıkıntılardan en çok payını basın mensuplarının aldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu anlamda en büyük sıkıntıyı yerel medya mensupları çekmektedir. Yerel basın bir şehrin beynidir, nabzıdır, halkın sorun ve taleplerinin sözcüsüdür. Halk ile yöneticiler arasında köprü görevi gören en etkili vesilelerden biridir. Özellikle yerel yönetimler, belediyeler, valilikler ve diğer kurumlar yerel basını güçlendirmek için çaba içerisinde olmalıdırlar."

"BASIN, ART NİYETLİ VE TETİKÇİLİK GÖREVİ YAPMAMALIDIR"

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Basın mensupları özgür ve güven içinde halkın yararına olacak, halkın sorun ve taleplerini gündeme getirecek haberlere imza atabilmelidirler. Basın, art niyetli olmaması ve tetikçilik görevi yapmaması şartıyla özeleştiri mekanizmasını rahat bir şekilde işletebilmelidir. Ülkemizde güçlü, adil, güven veren, dürüst, hakkın ve halkın sözcüsü olma misyonunu hakkıyla yüklenmiş, halkıyla barışık, halkın sorun ve taleplerini önceleyen, kişisel çıkarların aracı olmayan bir basınla güvenli, güçlü yarınlara ulaşma dileğiyle basın mensubu arkadaşlarımın, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler Bayramını kutluyoruz." EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *