image

Türkiye’nin vize serbestisi için 72 kriterden karşılanması gereken 6 kriter ile ilgili sürecin yeniden başlayacağı belirtiliyor. Müzakerelerin yeniden başlamasıyla, Türkiye’nin gündeme getireceği konuların başında Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi geliyor. Bununla beraber, 6 kriterden birisi olan terörle mücadele yasasında bazı değişiklikler gündemde.  kırmızı çizgilerden taviz vermeden ‘ifade özgürlüğünün’ esnetilebileceği belirtiliyor. 

Türkiye’nin göçmen politikasında yeni bir adım atılması planlanıyor. Bu kapsamda, başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacılara Türk vatandaşlığı verilmesinin zorlaştırılması konusunda çalışmalar yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius dönüşü İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili Meclis’i işaret ederken, İsveç’in NATO üyeliği ekim ayı içerisinde Dışişleri Komisyonu’na geleceği öğrenildi. İsveç’in NATO üyeliği ekim ayı içerisinde ‘niyet beyanı’ olarak Meclis’te Dışişleri Komisyonu’ndan geçebileceği, ancak Genel Kurul sürecinde İsveç’in Türkiye’nin sunduğu şartları yerine getirip getirmediğinin dikkate alınacağını belirtildi.HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *