image

1994 yılından beri Batman'da elektrikli ev aletleri tamiratı yapan Mehdi İbin, mesleğini büyük bir tutkuyla icra ediyor. Küçük bir dükkanında her gün onlarca müşterinin arızalı cihazlarını tamir eden İbin, bu sayede 5 kişilik ailesinin geçimini sağlıyor.

İki oğlunun da üniversiteyi bitirdiğini ve iş hayatına atıldığını söyleyen İbin, "El emeği ve alın teri ile her zaman şeref duymuşumdur. Mesleğimi severek yapıyorum ve bu sayede ailemi de geçindiriyorum. İki oğlum da üniversiteyi bitirdi ve şimdi biri kendi işini yapıyor, diğeri de atama bekliyor. Onların da bu şekilde hayatta başarılı olmaları beni gururlandırıyor" dedi.

"Gençler el sanatlarının kıymetini bilmiyor"

İbin, günümüzde birçok gencin beyaz yakalı işlere yöneldiğini, ancak el sanatlarının da her zaman değerli olacağını vurguladı. "El sanatları yok olmasın, gençler de bu mesleklere ilgi göstersin. El emeği ve alın teriyle para kazanmanın gururu bambaşka" diye konuştu.

Mehdi İbin'in hikayesi, el emeğinin ve alın terinin her zaman değerli olduğunu ve bu sayede birçok insanın geçimini sağlayabildiğini gösteriyor.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *