image

Sıcak hava dalgasının etkisi altındaki İstanbul'da sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkarak 40 dereceye kadar ulaştı.

Sıcak hava hayvanat bahçesindeki hayvanları da olumsuz etkiliyor.

Çekmeköy'de bulunan özel bir hayvanat bahçesindeki 65 türden 500'e yakın hayvanı sıcak havanın etkisinden korumak için özel çaba sarf eden görevliler, havuz ve su fıskiyelerinin yanı sıra yaz diyetlerine uygun buzlu meyve kokteyli hayvanları serinletmeye çalışıyor.

Ayrıca hayvanların yaşam alanlarında kurulan koyu gölgelik alanlar aracılığıyla da serinlemeleri sağlanıyor.

Doğal yaşam parkı sakinlerinden bozayıların kendileri için hazırlanan buzlu meyveleri yediği anlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Özellikle çocuklar merakla ayıların meyveleri yemesini seyrediyor.

Biyolog Erdoğan Sevinç

İLKHA muhabirine konuşan Biyolog Erdoğan Sevinç, "Bu komplekste 65 tür, 500'e yakın hayvanımız var. Hayvanlara özel hazırladığımız habitatlarımız yaz mevsimi ve kış mevsiminde yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı oluyor. Yaz mevsimlerinde onlar için özel havuzlarımız ve soğutucu sistemlerimiz bulunmakta. Mevsim arasındaki geçişlerde doğal olarak hayvanların metebolizmaları, yeme-içme gibi alışkanlıkları büyük oranda değişiyor. Dolayısıyla onların beslenmelerindeki rasyonlarına da mevsimsel geçişlerde metabolizmalarına göre hazırlıyoruz. Özellikle ayılar, kürklü hayvanalarımız, yırtıcı hayvanlarımız için büyük oranda rasyonlar değişiklik gösterebiliyor. Kürklerinden dolayı yaz mevsimi onlara çok büyük rahatsızlık oluyor. Onlara özel soğutucu sistemler ve fıskiyelerimiz bulunmakta, ayrıca ayılar için de soğutulmuş meyveler şeklinde besinler hazırlıyoruz. Onların rahatlığını, vücutlarının sıcaklığını düşürebilmeleri ve iyi bir oranda muhafaza edebilmeleri için." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *