image

Kültür ilkokulu, Eğitim öğretim faaliyetlerine tüm yıl devam ediyor. Okul kapılarını eğitim dönemi dışında da açık bırakarak Batman’da bulunan tüm öğrencilerin okulda gerçekleştirilen etkinliklere katılımı sağlanıyor.

Okul Kütüphanesi de tatillerde de kapılarını öğrencilere açarak bir ilke imza atıyor. Öğrenciler dilerse ödünç kitap alıyor, dilerse oturup kitaplarını okuyor.

Sosyal Aktiviteler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İlkokullar bazında Türkiye’nin en büyük müzik atölyesine sahip olan okulda, müzik alanında (Bağlama, gitar, piyano, keman bateri) kursları, resim alanında kurslar, spor ve sanat alanında da tüm kursların yanı sıra folklor, akıl ve zekâ kursları devam ettiği okul bakanlığın Yaz Okulu projesinde Matematik ve İngilizce alanında da eğitimlere devam ediyor.

Bayanlar İçin Açılan Kurslar Devam Ediyor

Halk eğitim bünyesinde açılan el sanatları kursları, bayan kursiyerlerin uğrak merkezi haline geldi. Öğrenci velileri kurslarda  hem zaman geçiriyor hem de maddi kazanç elde ediyorlar. Velilerin bu kurslarda yaptıkları atkı bere ve oyuncak bebekleri deprem bölgesine göndermesi, ulusal basında geniş yer almıştı.

Özel Okullardan Devlet Okuluna Yoğun Talep Var

Özel okullara taş çıkaran ve her türlü imkana sahip olan Kültür İlkokuldaki eğitim kalitesinin yüksek olması, okulda gerçekleştirilen sosyal kültürel ve sanatsal aktivitelerin olması nedeniyle özel okullardan Kültür İlkokuluna geçişlerde yoğun talep var.

Ağustos ayının 2. Haftasıyla ilkokullarda başlayacak kayıtlarda yoğunluk yaşayan okul, Eylül ayında birinci sınıflardan başlamak üzere tüm öğrencileri Müzik ve Resim alanında sanatsal becerilerine göre bir alana yönlendirip, okul spor öğretmenlerinin sınıf öğrenci beceri taramasıyla öğrencilerin yatkınlık hissettiği sporsal faaliyete yönlendirilerek gün içinde çocukların enerjilerini kontrol etmeleri sağlıyor.

Kültür İlkokulu, ISO 45001 iş sağlığı ve Güvenliği sistemi belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine Türkiye’de sahip olan tek okul unvanını taşıyor.

Kültür İlkokulu’nun aynı zamanda, Avrupa Kalite Etiketi, Okulum temiz, eTwinning, Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu, Sıfır Atık belgesi ve okul internet sitesi etkin kullanmada da Türkiye dereceleri bulunuyor. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *