image

Atatürk parkında düzenlenen programda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp darbe teşebbüsünün Türkiye üzerinde oynan oyunların sadece bir başlangıcı olduğunu belirtti.

Türkiye’de bir iç karışıklık ortaya çıkartma ve mümkün olduğunca Türkiye’den bir Suriye, bir Irak ve bir Libya ortaya çıkarabilmeyi amaçlandığını söyleyen Canalp; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve liderliğinde milletimiz, engin ferasetini bir kez daha gösterdi. Batman örneğinde olduğu gibi memleketimizin 81 vilayetinde milletimiz caddeler ve meydanlara koştu. O gece dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir destana imza attı. O gece bizler şunu gördük ki, içinde iman dolu bir göğüsün olduğu bir vücut, o vücudun eti ve kemiği demirden ve çelikten de daha serttir. Ve yine biz o gece şunu gördük ki, imanlı bir göğüsten çıkan bir haykırış, mermiden de daha hızlıdır. Allaha şükürler olsun imanlı göğüslerden yükselen ateşin, o gece tankları, helikopterleri ve silahların namlularını da erittiğini hepimiz gördük ve yaşadık.” dedi.

Konuşmasının devamında Canalp; “Tarih aynı zamanda ibret almak için vardır. Eğer bizler 15 Temmuzları buralarda her yıl bir kez daha hatırlıyorsak, bundan ibret almalı ve tedbirli davranmaya mecburuz. Şunu lütfen unutmayalım, dirliğimizin kaynağı, birliğimizdir. Tarihte nasıl ki o birliği gösterdiğimiz zamanlar bu millet ve devlet en müreffeh, en coşkulu zamanlarını yaşamıştır. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Bizler Malazgirt’te birliğimizi bir defa gösterdik. O birliğimizi Malazgirt’e bir defa göstermişiz ki, biz bugün bu coğrafyada Kürdüyle, Türküyle kardeş şekilde aynı devletin güvenliği altında beraberce aynı vatan içerisinde yaşayabiliyoruz. Eğer Malazgirt’e biz o birliği gösteremeseydik, belki bugün bu coğrafyada başka devletlerin himayelerinde başka milletler yaşıyor olacaktı. Yine yüzyıl önce biz kurtuluş savaşıyla biz o birlik ve beraberliği bir kez daha gösterdik. Şundan emin olabilirsiniz, eğer Kurtuluş Savaşı’ndan da biz o birlik ve beraberliği göstermemiş olsaydık, bu topraklarda Müslüman olmayan başka bir devletin hakimiyeti olacaktı. Belki biz bugün Batman’a kendi vatanımız diye bakamayacaktık.  Değerli Batmanlılar şundan emin olabilirsiniz; eğer 15 Temmuz’da da bu millet birlik ve beraberliğini göstermemiş olsaydı, bir ve bütün olan bu vatanımızın içerisinde iç karışıklıkları olan bir ülke haline gelmemiz ve dış müdahalelere açık hale gelen bir devlet haline gelmemiz belki de kaçınılmazdı. Milletimiz, devletimizin istikbalini korumak için bayraklar inmesin, ezanlar susmasın diye canından, malından ve her şeyinden fedakârlık gösterdi. Bize bugünümüz yaşatmış olan şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.  Gazilerimize şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyoruz. O gün meydanları dolduran aynen Batman örneğinde olduğu gibi bütün milletimizi şükranlarımızla yad ediyoruz. Millet, devletiyle ve ülkesiyle bir bütündür. Cenabı Allah bütünlüğümüzü bozmasın, bizleri her zaman için bir ve bütün kılsın” diye konuştu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *