image

İl Jandarma Komutanlığı sosyal tesislerinde düzenlenen yemek programına; Garnizon Komutan Vekili Albay Kenan Güller, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İl Müftüsü Nihat Kök, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, şehit yakınları, gaziler ile aileleri katıldı.

Yemekten sonra bir selamlama konuşması yapan Vali, tarihimizde önemli dönüm noktaları olduğunu ifade ederek, “Malazgirt bunlardan bir tanesidir. Malazgirt kazanılmamış olsaydı; belki bizler bu topraklarda yaşam şansı bulamayacaktık. Eğer Kurtuluş Savaşını da galibiyetle sonuçlandırmamış olsaydık, Anadolu başka devletlerin hakimiyeti altına girecekti. Benzer bir tarih 15 Temmuz 2016 yılında da milletimiz tarihindeki en sıkıntılı dönemlerinden birini atlatmıştı.”dedi.


Vali Canalp, “15 Temmuz, sadece ordumuzun içerisinde basit bir grubun yaptığı hareket gibi gelmesin. Reaksiyon olarak vatanımıza kastedebilecek birçok eylemin başlangıcı olabilecek bir olaydı. Ama milletimiz her zamanki ferasetini gösterdi, tehlikenin ne olduğunu yine gördü. 15 Temmuz’u 6 saatlik bir zaman dilimi içerisinde bu tehlikeyi bertaraf edecek hale geldi. Bunu yaparken de ordumuzdaki şerefli subaylarımızın ve astsubaylarımızın katkısı inanılmazdı. Jandarmamızın ve emniyetimizin yapmış olduğu fedakarca çalışmalar inanılmazdı. Yine devletin her organı çok önemli çalışmalar yaptı. Ama en önemlisini gördük; milletimiz tanka, tüfeğe ve uçağa karşı kendisini siper etti ve dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazdıran bir destana imza attı. Biz, 15 Temmuz’da büyük bir badireyi atlattık. Ama bu badireyi şehitlerimizin kanlarıyla ve gazilerimizin de fedakarlıklarıyla atlattık. Bugün burada huzur içerisinde bu yemeği yiyebiliyorsak, bu evlatlarımız huzur içerisinde cıvıl cıvıl oynayabiliyorlarsa ve herkesin hayatı huzur içerisinde devam edebiliyorsa bizim şehitlerimizin kanları pahasına ve gazilerimizin de fedakarlıkların sayesindedir. Bizler her zaman için onları o yüksek şerefleriyle hatırlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu. HABER MERKEZİ


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *