image

Vali Canalp mesajında, “Birlik ve beraberliğimizi, demokrasimizi, özgürlüklerimizi ve anayasal düzeni hedef alarak, ülkemizi parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsünün milli irade tarafından eşine az rastlanan bir kahramanlık destanıyla bertaraf edilmesinin 7. yılını idrak etmekteyiz. Ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamaya yemin etmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde gece boyunca tankın, tüfeğin, topun ve uçağın karşısına kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunan alçakların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir. Bunun akabinde aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sokakları, meydanları ve köprüleri tutun talimatını ve çağrılarını dikkate alan bu asil millet, o gece destan yazarak, 251 şehit vermiş, 2 bin 194 vatandaşımız gazi olmuştur.” dedi.

Vali Canalp şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 gecesi gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şahadetleri; Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O gece adeta ölümü göze alarak sokakları ve meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımızın içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Birlik beraberlik içerisinde bu milletin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. 15 Temmuz gecesi, hepimiz milletçe çok anlamlı bir sınav verdik. Bizler, ‘mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’, anlayışıyla büyük millet olmanın şuurunu, yedi düvele en güzel şekilde gösterdik. 15 Temmuz direnişi, tüm dünyaya bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu göstermiştir. Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyanmışlardır.” dedi.

Vali Canalp, “Hepimize, bu tür ihanetlerin bir daha yaşanmaması için büyük sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluğun ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, bu coğrafyada var olabilmenin ve refah içinde yaşamanın temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır.” dedi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *