image

Her gün trafik kazası haberlerinin geldiği noktalardan biri haline gelen kavşak, vatandaşları artık korkutmaya başladı.

Yolun karşı tarafında bulunan Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri ise okul dönemlerinde yolun karşı tarafına geçmeye korktukları için kendilerine muhakkak bir büyük eşlik ediyor.

Esnafın yetkililerden acil bir çözüm beklediği kavşakta yaşanan kazaların büyük çoğunluğunu maddi hasarlı kazalar oluştururken, ağır yaralanmalı kazaların çoğunu ise araç çarpması sonucu motosiklet sahipleri oluşturuyor.

“KAZALAR BURANIN ALIŞILAGELMİŞİ OLDU”


Bu kavşakta yıllardır dükkân işleten oto lastik ustası Selman Altıok, “Burada haftada dört beş defa kaza yaşanıyor. Kendi gözlerimizle üç dördüne şahit oluyoruz. Burası için yetkililerden derhal bir çözüm bekliyoruz. Genellikle araçlar şuradan ana caddeye çıktıklarında gelen motosikletleri levhalar yüzünden görmediği için motosiklet kullanıcıları hafif ve ağır yaralanmalar yaşıyorlar.” şeklinde konuştu.

“KAZALAR YOLU TIKIYOR, TIKANAN YOLLAR İŞİMİZE DE ENGEL OLUYOR”

Kazaların yaşandığı günlerde müşterilerinin gelemediğini belirten Altıok, “Kaza sonrası yol tıkanıyor. Yol tıkanınca biz esnaflar da iş yapamıyoruz. Bundan şikayetçiyiz. Hafta da en az üç defa ortalama ise dört beş defa kazalar yaşanıyor. Bu kazaların da çoğunluğunu motosiklet kazaları oluşturuyor. Gelen araçlar motosikletleri görmediği için önlerine atlıyorlar. Motosiklet sürücülerinin kazaları da genelde ağır yaralanmalarla sonuçlanıyor. Maddi hasar en çok olan. Arabaların birbirleriyle çarpışmasıyla oluyor.” dedi.

Yolun bu şekilde devam etmesinin daha kötü sonuçlara sebep olmasından korktuklarını söyleyen Altıok, “Yetkililerden acilen bu konu hakkında çözüm bulmalarını istiyoruz. Işık ya da yapay kavşakların buraya yapılması lazım.” dedi.

“ARTIK KAZA OLMAYINCA GARİPSEMEYE BAŞLIYORUZ”


PVC ve mermer dükkanı işleten Zafer Akın ise “Burada haftada dört beş defa kaza oluyor. Şahit olduğumuz kazalar oluyor. Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz. Yaralı ve maddi hasarlı kazalar çok oluyor. Burada PVC ve mermer işi yapıyorum. Kazalar bizim satışları da etkiliyor. Her kazaya polis ambulans geliyor, yol kapanıyor. Buna bir çare bulmaları gerekiyor.” diye konuştu.

“BURANIN TRAFİK ÇİLESİ BİTMİYOR”

Kazaların bulvarın işleyişini bozduğunu ifade eden Akın, “Kazalar genelde dikkatsizlikten oluyor. Kavşak yok, ışıklandırma yok akıllı bir kavşak veya ışık konulsa sorun çözülür. Buranın trafik çilesi bitmiyor. Çok kullanılan bir güzergâh. Örneğin bu kavşaktan kamyon veya tır dönmeye çalışıyor saatlerce yol tıkanıyor. Sürücülerin dikkatsizliği ise kazaların sonuçlarını ağırlaştırıyor. Yetkililer acilen bir çözüm bulmaları gerekiyor.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *