image

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çevre ve halk sağlığını korumaya yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında; sivrisinek, karasinek, akrep ve larvayla mücadele kapsamında kent genelinde çalışma gerçekleştiriyor.

Yaz mevsimi ile birlikte ilaçlama sayısını artıran Batman Belediyesi ekipleri, yılın tamamına yaydığı program çerçevesinde larva ile mücadele kapsamında; vatandaşların sorunsuz ve rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için çaba harcıyor.

Batman’ın kenar mahalleleri olan Hilal, 19 Mayıs, Bağlar, Pazaryeri, Çay ve Çamlıca mahallelerinde yapılan mısır ve sebze tarımı dolayısıyla artan sivrisinek popülasyonuyla mücadele eden belediye ekipleri, insan sağlığı ve doğaya zarar vermemeye özen göstererek ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda gelen şikayetler üzerine geçen günlerde bir açıklama yayınlayan Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, fazla ilaçlamanın halk salığına verdiği olumsuzluklara değinerek: “Fazla ilaçlama insan sağlığına zarar vermektedir. Bunu bildiğimiz için Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün ön gördüğü ölçüde ve standartlarda ilaçlama yapıyoruz.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Işığa gelen ufak haşerelerin sivrisinek algısı oluşturarak, insanları psikolojik olarak etkilediğine dikkat çeken Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu yanlış algının yeşilliklerden gelen ufak haşerelerden kaynaklandığına dikkat çekmişti. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *