image

Hizmet-İş ve Hak-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, “Üyelerimizi beklenmedik kazalar karşısında maddi açıdan korumak ve ailelerine güvence sağlamak amacıyla Ankara Sigorta ile yaptığı anlaşma sonucunda, bir yıl süreli Grup Ferdi Kaza Sigortası imzalandığını duyurmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” sözleriyle gerçekleştirilen protokolü duyurdu.

İl Başkanı Söğüt açıklamasında, “Bu anlaşma, üyelerimizin hayatını kolaylaştıracak ve onlara daha güvenceli bir yaşam sunacak bir adımdır. İmzaladığımız sigorta kapsamında, bir üyemizin kaza sonucu hayatını kaybetmesi durumunda, yasal mirasçılarına 60.000,00 TL sigorta tazminatı ödenecektir. Sakatlık durumunda ise maluliyet oranına göre, yine 60.000,00 TL'ye kadar bir ödeme yapılabilecektir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokolün kapsamı hakkında bilgiler de veren Söğüt, “Bu sigortanın kapsamı sadece genel kaza durumlarıyla sınırlı kalmayıp, boğulma, deprem, motorsiklet kullanımı sonrası oluşacak hasarlar ve Terör (Grev, Lokavt, Kargaşalık ve Kötü Niyetli Halk Hareketleri) olayları sonucu oluşacak hasarları da kapsamaktadır. Sigorta şirketinden tazminat talep edilmesi durumunda, ölüm hallerinde kaza raporu, veraset ilamı, defin ruhsatı, aile nüfus kayıt örneği ve ölü muayene otopsi raporu; sakatlık hallerinde ise kaza raporu ve maluliyet durumunu gösterir hastane heyet raporunun sunulması gerekmektedir. Hasarın özelliğine göre ek belge talep edilebilir.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *