image

Altın piyasasında yaşanan yükselmeleri gazetemize değerlendiren kuyumcular kısa süreli duraksamalar olsa bile yükselmeye devam edeceğini belirttiler. Altın fiyatlarının her an yükselişe geçmesi vatandaşları endişelendirirken kuyumcular ise altın fiyatlarının hiçbir zaman düşmeyeceğini belirtiyorlar. Altın fiyatlarının kısa bir süreliğine duraksayabileceğini, vatandaşların yatırım aracı olarak altına yatırım yapabileceklerini ve altının güvenli bir liman olduğunu söylediler.

“VATANDAŞLAR ALTININ DÜŞECEĞİNİ BEKLİYORLAR MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL”

Altın fiyatlarının düşmeyeceğini açıklayan Aziz Adıyaman adlı kuyumcu esnafı, “Altın yükseldiği zaman rağbet daha çok oluyor. Altın düşüşe geçtiği zaman talep azalıyor. Altın şu an durağan. Düğün sezonu geldi bir hareketlilik bekliyoruz. Genelde dolar yükseldiği için altında bir nebze yükseldi. Tam da düğün sezonuna denk gelmesi yeni çiftler için çok kötü oldu. Çoğu insan altının düşüşünü bekliyor. Altının düşüşünü beklerken de bazen maalesef ters köşe oluyor.” dedi.

“EVLENECEK GENÇLERİN ÖNÜNÜN AÇILMASI LAZIM”

Evlilik yaşının geciktiğini söyleyen Adıyaman, “Yakın çevremizde görüyoruz. İki üç üniversite bitiren gençlerimiz boşta. Maalesef evlilik yaşı da otuzun üzerine çıktı. Bu bölgede de kanaat önderlerine seslenmek istiyorum. Bu konuda halka tavsiyelerde bulunsunlar. Aileler, evlenecek gençlerden yüksek gramlarda altın istemesinler. Gençlerimize yazık. Gençlerin önünü açmak lazım, yüklerini hafifletmek lazım. Ne yazık ki birçok genç evlilik için borç parayla altın alıyor. Bu da mutsuzluğa, strese yol açıyor.” diye konuştu.

“GENÇLERİN SIRTINA YÜKLENEN BORÇLAR HUZURLARINI KAÇIRIYOR”

Borçların gençlerin geleceğine birer pranga olduğunu vurgulayan Adıyaman, Gençler evlense bile borçlarından dolayı huzurları kalmıyor. Aileler, kızlarının, çocuklarının mutluluklarını istiyorlarsa bu konuda biraz daha hassas olmaları lazım. Anne ve babaların tolerans göstermeleri, örnek olmaları lazım. Üç beş çift bileziktense bir çift bilezik, bir buçuk metre zincirdense 45 santimetre zincir olabilir. Mutluluk altından daha önemlidir. Evinde huzuru olmadıktan sonra elinde ziyneti olsa ne olur olmazsa ne olur? Bu konuda duyarlı olmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER BORÇLU BİR ŞEKİLDE EVLENİYOR”

Evliliğin kolaylaştırılması gerektiğinin vurgulayan Halil Özaydın adlı başka bir kuyumcu esnafı da, “Damatlardan çok şey istiyorlar. Onları çok büyük bir yükün altına koyuyorlar. İstenilenlerde bir küskünlük nedeni oluyor. Gençler borçlu bir şekilde evleniyor. Gençler evlenebilmek için yüklü miktarda borç altına giriyor. Bize gelen birçok genç borç para ile altın alıyor. Önceden bir bilezik 2 bin liraydı şimdi ise 30 bin lira.” şeklinde konuştu.

“ALTIN DÜNYANIN ORTAK PARA BİRİMİDİR”

Altını sermayeyi korumak için vatandaşın aldığını belirten Özaydın, “Altının yükselişi devam edecek. Hiçbir zaman düşmez. Altın dünyanın ortak para birimidir. Bakarsın Amerika ekonomisi çöktü dolar düştü. Bakarsın bir Avrupa ülkesi istifa etti Euro düştü fakat altın öyle değil. Altın dünyanın ortak para birimidir. Düşmesi çok zayıftır. Altın bir iki ay duraklama yaptı ondan sonra tekrar yükselişe geçti. Altın pahalı ama millet yine alıyor. Ne kadar altın yükseliyor millet dolar yerine altına yükleniyor. Vatandaş ticari amaçlı alıyor.” diye konuştu.

 

EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *