image

Amerikan işgali sırasında ülkede çok büyük bir kaos yaşandığını, hırsızlık, adam kaçırma ve öldürme olaylarının sıklıkla yaşandığını ifade eden Aygan, bu nedenle hiçbir hayır kurumunun ülkeye ayak basmaya cesaret edemediğini, Taliban yönetiminin Afganistan halkını ABD'nin elinden kurtararak İslam Emirliğini kurmasıyla can ve mal güvenliğinin sağlandığını söyledi.

 

"Daha önce ülkede can ve mal güvenliği kalmamıştı"

 

Hayırseverlerin kendilerine emanet ettikleri kurban vekaletlerini fakir ve mazlum Afganistan halkına ulaştırmak için bayramın birinci gününden itibaren çalışmalara başladıklarını ifade eden Avrupa Yetim Eli Yetkilisi Nizamettin Aygan, neden Afganistan'a geldiğini bir kez daha anladıklarını söyledi.

 

ABD işgali nedeniyle daha önceleri Afganistan'da halkın can ve mal güvenliği olmadığı için hiçbir kuruluşunun ülkeye ayak basmadığını ifade eden Aygan, "Özellikle başkent Kabil'e yardım kuruluşları bile gelmiyordu, şimdi biz bunu başardık." dedi.

 

"Afganistan halkı ilk defa birileri tarafından umursandıklarını gördüler"

 

Aygan, "Başkent Kabil'den Celalabat ve birçok kırsal bölgeye gittik, evleri ziyaret ettik ve bu bayramda ilk defa bu halk, başka ülkelerden kendilerini ziyaret eden, onları umursayan, unutulmadıklarını hatırlatan birileri oldu. Ümmetin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdik. Bunu için Rabbimize böyle bir anı yaşattığı için hamd ediyoruz. Onlar bizlere sevgi ve muhabbetlerini gösterdiler. Nereye gittiysek kapılarını hiç çekinmeden sonuna kadar bize açtılar. Bizler de gönüllerine bir nebze olsun dokunabildiğimiz için çok mutluyuz." ifadelerini kulandı.

 

"Saatlerce süren yolculuktan sonra kurbanlarımızı ulaştırdık çok mutluyuz"

 

Hayırseverlerin kendilerine emanet ettikleri kurbanları kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade eden Aygan, "Kurbanlarımızı donduruculu araçlara koyarak bire bir saatlerce süren bir yolculuktan sonra kurbanlarımızı ulaştırdık, bundan bir şikâyetimiz yok, neden? Yaklaşık 3 yıl aradan sonra İlk defa kırmızı et gören insanlar var. Bunca aradan sonra evlerine kırmızı et girdi. Buna vesile olduğumuz için çok mutluyum. Burada çok büyük bir dram var ve yoksulluk had safhada, çalışan bir kişinin aylık gelir seviyesi 80 doları geçmiyor. Böyle hayata tutunmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *