image

Mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle aylardır çalışma yapan Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak ve kurbanlarını "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" tarafından kestirmek isteyen vatandaşların vekâletlerini alarak yüzlerce gönüllüsüyle kurban organizasyonunu gerçekleştirdi.

Sabahın ilk saatlerinde Anadolu Yakasında Sultanbeyli ilçesinde Avrupa Yakasında ise Arnavutköy ilçesinde kurulan kesimhanede buluşan vakıf gönüllüleri kılınan bayram namazının ardından tekbirlerle ve salavatlarla kurban kesimini gerçekleştirdi.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, yaptıkları hayır çalışması ile ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Arkadaşlarımız, Şehit Yasin Börü kardeşimizin dağıtmaya çalıştığı kurban etlerini dağıtarak bu görevi ifa edecekler"

Umut Kervanı Vakfının İstanbul'da iki farklı noktada kesim gerçekleştirdiğini belirten Ökmen, "Allah nasip ederse akşamdan önce kesimlerimiz bitecek ve bugün de elimizde bulunan etlerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. İşimizi ertesi güne bırakmıyoruz çünkü et biraz hassas bir konu dolayısıyla geciktirmemeye çalışıyoruz. Allah nasip ederse bugün kurban kesimi ve dağıtımı ile ilgili bütün işlemlerimizi yapmış olacağız. Her sene kesimi profesyonel yapan ekiplerle çalışıyoruz. Hijyene çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Mümkün mertebede üst seviyede hijyen sağlamaya çalışıyoruz. Dağıtım ve parçalama ekipleri ise gönüllü olarak çalışıyor. Her sene Türkiye geneli binlerce arkadaşımız bu işi gönüllü olarak yapıyor. Bugün arkadaşlarımız, Şehit Yasin Börü kardeşimizin dağıtmaya çalıştığı kurban etlerini dağıtarak bu görevi ifa edecekler. Her sene Yasin Börü'nün tişörtleri ile beraber gençlerimiz bu görevi ifa etmeye devam ediyor. İnşallah devam edecek. Elimizdeki etlerimizi teslim ederek bu işi bugün noktalayacağız inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *