image

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten, yaptığı yazılı açıklama ile mart ayında başlayan devlete ait borçların yapılandırılma süreci ile ilgili uyarıda bulunarak 3 Temmuz Pazartesi günü sürecin biteceğini hatırlattı.

Açıklamada, 12 Mart’ta başlayan 7440 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu”nun başvuru işlemlerine bayram tatilinde e-Devlet veya e-Sigorta üzerinden devam edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada ayrıca, 31 Mayıs 2023'te biten yapılandırma başvuru süresinin 1 ay daha uzatılmış olduğu hatırlatılarak başvuru süresinin son günü 03.07.2023 tarihi olacağı vurgulandı.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların ilgili üniteye/birime şahsen, posta yoluyla, e-Devlet üzerinden veya e-Sigorta yoluyla başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Söz konusu yapılandırma kanunu ile sigortalılara çok büyük avantajlar sağlandığı ve sigortalıların vakit kaybetmeksizin süresi içinde borçlarını yapılandırarak iş bu fırsatlardan yararlanmaları tavsiye edildi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *