image

Vali Canalp’ın katılımıyla 4’üncü Mahalle BuluşmasıÇamlıca Mahallesi Ehmedêxanî Taziyeevi’nde gerçekleşti.

Çamlıca Mahallesi Muhtarı Selahattin Yıldız ve mahallesakinlerinin katılım gösterdiği buluşmada; Belediye Başkan Yardımcıları,Belediye birim müdürleri ve kurum müdürleri de hazır bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Batman Belediyesitarafından mahalle genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmedebulundu.

AYKOME ile Altyapı Çalışmaları Daha Düzenli Olacak

Altyapı çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesiiçin kurulan AYKOME hakkında bilgi veren Vali Canalp, Batman Belediyesi, İlÖzel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arasıiletişimin güçlendirilmesi ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekildehayata geçirilmesinde AYKOME’nin önemine vurgu yaptı.

Taziyeevlerinde Türkiye Genelinde Bir İlkiGerçekleştiriyoruz

Soru cevap şeklinde devam eden Mahalle Buluşmaları’nda birvatandaşın taziyeevleri ile ilgili sorusu üzerine yanıt veren Vali ve BelediyeBaşkan Vekili Canalp, taziye sahiplerine ek külfet gelmemesi için başlatılanprojenin Türkiye genelinde bir ilk olduğunu ifade etti.

Batman’da bulunan tüm taziyeevlerinin 3 gün boyunca çay,şeker, su, elektrik, ısınma ve soğutma, yemek ve temizlik hizmet giderlerinikarşıladıklarını ifade eden Canalp: “Yaklaşık bin 400 belediye içerisinde 3 günboyunca vatandaşımızın her türlü ihtiyacını dört dörtlük bir şekildekarşılayacak tek bir belediye var, o da Batman Belediyesi’dir. BatmanBelediyesi dışında bu şekilde Türkiye’de her bir taziye için hizmet verecekbaşka bir belediye yok ve bu gerçekten de önemli bir nimet. Külfeti de var,maliyeti de var ama biz memnuniyetle vatandaşımız için bu maliyeti karşılamayadevam ederek inşallah bu hizmeti sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Batman Belediyesi’nin Çamlıca Mahallesi’nde gerçekleştirdiğiimar çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Vali Canalp, KurbanBayramı’ndan sonra ise üstyapı çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Mahalle Buluşmalarında mahalle sakinleri; sağlık ocağı,yeşil alan, spor alanı, ulaşım hizmeti, aydınlatma, güvenlik kamera sistemi,internet altyapısının güçlendirilmesi, tandır evi gibi taleplerde bulundu.



 MUSTAFAKAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *