image

İslam kültüründe olan ve özellikle şark bölgelerinde yüzyıllardır devam ettirilen medrese kültürü, evvelinde olduğu gibi günümüzde de gerek İslami gerekse fenni ilimler alanında devam ediyor.

2022-2023 öğretim döneminin yıl sonu tatiline girmesiyle beraber başlayan medrese kayıtları Kurban Bayramı sonrasına kadar devam edecek. Bölgede birçok il ve ilçede verdiği medrese eğitimleriyle binlerce öğrenci yetiştiren İTTİHADUL ULEMA'da kayıtlar yoğunluk kazanmış durumda.

Medrese eğitimi alanında yaptıkları çalışmalar ve kayıt süreci hakkında açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA, kayıtlar tükenmeden başvuru yapılması hususunda velilere hatırlatmada bulundu.

"15 TEMMUZ İTİBARİYLE ÖĞRENCİLERİMİZİ MEDRESELERE KABUL İŞLEMİNE BAŞLIYORUZ"

Kayıt süreci hakkında yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere okulların tatile girdiği bu dönemde bizler medrese kayıtlarına başlıyoruz. Bu kayıtlarımız 3 kategoridedir. Bunlardan birincisi kız öğrenciler için Arapça eğitimi, ikincisi erkek öğrenciler için Arapça eğitimi ve üçüncüsü de hem erkek hem de kız öğrencilere yönelik hafızlık eğitimi kayıtları alıyoruz. Kayıtların tamamlanmasına müteakip Kurban Bayramından sonra yani 15 Temmuz itibariyle öğrencilerimizi medreselere kabul işlemine başlıyoruz” denildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *