image

19 Mayıs Mahallesinde ikamet eden Kılıç ailesi, geçtiğimiz pazar günü saat 10’da evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alamadıkları çocukları Enes Kılıç’ın (15) izine Diyarbakır’da ulaştı.

Üç günlük endişeli arayıştan sonra çocuklarını sağ salim bulan aile, bu süreçte kendilerine yardımcı olmaya çalışan vatandaşlara ve yetkililere teşekkür etti.

Küçük çocuğun yakınlarına kayboluşunu, “Akrabalarımın evine gitmek için Emekli TOKİ otobüsüne binmek istedim. Fakat yanlış otobüse bindiğimi, otobüsten indikten sonra anladım.” şeklinde ifade ettiği öğrenildi.

Bindiği otobüsten Bıçakçı Köyü’nde indikten sonra yaşadığı korku ve heyecanla kontrolünü kaybeden Enes’in, buradan yürüyerek Kozluk’a ulaştığı, burada da sorununu kimseye anlatamadan geceyi bir camide geçirdiği ve ertesi gün Diyarbakır’a giden bir araca bindiği öğrenildi. Bu süreçte yaşadığı kaygı ve endişe nedeniyle ezberlediği babasının telefon numarasını unuttuğu ve yaşadığı korkudan ötürü durumunu kimseye anlatmadan o geceyi de yine bir camide yatarak geçirdiği, bu sabah babasının numarasını hatırlayarak bir vatandaştan babasını aramasını isteyerek ailesi ile iletişim kurduğu öğrenildi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *