image

LÖSEV kanser ile mücadele eden aileleri 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. “Mutlu Et Projesi” kapsamında bu yıl Türkiye geneli on binlerce aileye et yardımı yapılacak.

LÖSEV Kurban Bayramı’nda yapılan vekâleten kurban bağışları sayesinde 81 ilde, 12 ay boyunca hastalara ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri desteğini ara vermeden sürdürüyor.

Özelikle sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. Araştırmalar kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Öte yandan yetersiz protein alımı; hastalığın iyileşmesini yavaşlatıyor ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini azaltıyor. Bu yüzden kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyacı olduğu biliniyor.

“HASTALARIN PROTEİN İHTİYACI TEDAVİLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Gazetemize açıklamalarda bulunan LÖSEV Hakla ilişkiler sorumlusu Aynur Aslan, “Bu sene destek verdiğimiz aile sayısını arttırarak 100 aileye ulaştık. Bizim hedefimiz kanser ile ilgili bilgisi olmayan, hastalığı tanımayan ve tedavi edileceğine dair bilgisi olmayanlara ulaşmak. Her hastalık tedavi edilebileceği gibi kanser de tedavi edilebilir. Hastalarımızın protein ihtiyacı tedavi sürecinde çok fazla. LÖSEV olarak bu tedavilerinde ihtiyaç duydukları protein ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılayabilmek için kırmızı et yardımında bulunuyoruz.” dedi.

“MANEVİ OLARAK DESTEK OLMAMIZ İÇİN GÖNÜLLÜLERE İHTİYACIMIZ VAR”

“Kurban vekalet yolu ile kesilen kurbanlarımız 12 ay boyunca son teknoloji dolaplarda muhafaza edilerek ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.” diyen Aslan, “Gönüllülere de çok ihtiyacımız var. Bizim çalışmalarımız içinde sadece maddi destek yok, manevi olarak da onlara destek olmaya çalışıyoruz. Gönüllülerimizle birlikte etkinlikler düzenleyip hastalarımıza manevi olarak da destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gelen ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et yardımları verildikten sonra program sona erdi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *