image

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti, 202-2023 eğitim öğretiminin kapanması ile başlayan yaz tatili hakkında çeşitli önerilerde bulunduğu ve eğitimcilerin sorunlarını dile getirdiği bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada eğitimcilerin ve eğitimin sorunlarından söz edilerek ilgili kurumlardan çözümler talep edildi.

Eğitim ve öğretimin bitimine bir ay kala okullarda yapılan mezuniyet törenlerinin plansız ve eğitim öğretimi aksatacak şekilde yapıldığının altını çizen Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı M. Emin Sütçü, yıl sonunda yapılacak mezuniyet programlarının okul aile birliğinin katılımı ile manevi değerlerimize ve bölgemizin kültürüne uygun bir şekilde planlanması gerektiğini belirtti.

Temmuz-Ağustos döneminde Milli Eğitim tarafından banka promosyon anlaşması yapılacağını hatırlatan Sütçü, bu anlaşmanın maaş artışlarının da dikkate alınarak gerçekleştirilmesini ve memurların beklentisini karşılayacak bir rakamın belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Sütçü, yeni imar planı ile il merkezinin farklı noktalarının yerleşime açıldığını, yerleşime açılan bölgelerde ikamet edecek olan vatandaşların eğitim noktasında sıkıntı yaşamaması için bu bölgelere gerekli dersliklerin ivedilikle yapılması gerektiği belirtildi.

Yaz döneminde okul idareci ve öğretmenlerin yer değişikliği sürecinin de başlayacağını belirtilen Sütçü, “İlimizde mevcut okul idarecilerinin büyük bir kısmı 4 veya 8 yıllık çalışma sürelerini tamamlamış ve yer değişikliği süreci ile ilgili takvimler açıklanarak süreç başlamıştır. Okul Müdür/Müdür Yardımcıları yer değişikliği için Ek-1 formunda Başarı/Üstün Başarı/Ödül alan kişilere farklı puanlar verilmektedir. Verilen başarı belge sayısı üç adet olan memurlara Valilikçe Üstün Başarı belgesi verilmektedir. Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan tüm memurların belgeleri düzenlenerek herhangi bir mağduriyet oluşturulmamalıdır.” denildi.

Kira artışları ve konut ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda Memur-sen ile Batman Müsiad arasında yapılan anlaşmaya dikkat çeken Sütçü, “Yaşanan kira artışı ve konut ihtiyacından dolayı Batman Memur-Sen ile Batman Müsiad arasında yapılan görüşmeler sonucunda Batman Merkez AMSO mevkiinde bulunan ve yaklaşık 170 dönümlük şahıs arsası üzerinde konut yapılması için anlaşmaya varılmış ve 14.04.2021 tarihinde Memur-Sen'e bağlı hizmet kollarında talepler toplanmıştı. Gelinen noktada Batman Müsiad Memur-Sen Konutları ile ilgili tüm resmi işlemler tamamlanmış olup temel atma aşamasına geçilmiştir. Bu gelişme, artan konut ihtiyacını kısmen karşılayacak olması nedeniyle bizleri sevindirmiştir. Uzun süredir binlerce Memur-Sen üyesinin beklediği bu konutların memurların alım gücü göz önünde bulundurulacak şekilde fiyat ve ödeme koşullarının oluşturularak hak sahipleri belirlenmelidir.” dedi.

2023 24 eğitim öğretim yılı başlamadan önce her okula gerekli olacak miktarda temizlik ve güvenlik personelinin kadrolu bir şekilde istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizen Sütçü, “2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamadan önce her okulumuza derslik başına bağlı temizlik personeli görevlendirmenin norma bağlanması (örneğin her on dersliğe bir personel olacak şekilde) ve özellikle şehir merkezindeki okullarımızın güvenlik ihtiyacının karşılanması için okullara süreklilik arz edecek şekilde temizlik ve güvenlik çalışanı tahsis edilmelidir.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *