image

Olay, Gültepe Mahallesi’nde Beşikçi ve Yeniçağ caddelerinin kesiştiği kavşakta meydana geldi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre kavşağa hızlı ve kontrolsüz giren iki araç çarpıştı. Kazada can kaybı yaşanmazken araçlardan birinde bulunan iki çocuk büyük korku yaşadı.

Çarpışmanın şiddetiyle araçlardan biri ters dönerken her iki araçta da ciddi maddi hasar oluştu.

İlimizin işlek bir noktasında bulunan ve sık kullanılan kavşakta mahallelilerin ifadesine göre kazalar, güzergahtaki şeritlerden birinden asfalt tadilatı sırasında yoldaki kasisin kaldırılmasından sonra başladı. Kavşağın girişinde üç güzergahta kasis sayesinde araçların yavaşladığını ifade eden mahalle sakinleri, tadilat yapılan güzergahta kasisin tekrar yapılmadığından ötürü bu yolu kullanan araçların kavşağa süratle girdiğini ve kazalara sebep olduklarını öne sürdüler.

Bugün de aynı sebeple gelişen bir kaza yaşandığını söyleyen mahalle sakini ve kazanın görgü tanığı olan Devran Tunç, “Bir şeritten kaldırılan kasis yüzünden hemen her gün kazalar yaşanıyor. Maalesef sürücülerin kurallara uyması için trafik kuralları ve levhaları yeterli olmuyor. Araçların kavşağa girerken hızlarını düşürmeleri ve yolu kontrol etmelerini sağlamak için belediye yetkililerinden buraya en kısa zamanda tekrar kasis yapmalarını istiyoruz.” dedi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *