image

Kent merkezinde yaklaşık 140 okulda 45 bin adayın ter döktüğü sınav; Pazar günü ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 2 oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Adaylar sınavda ter dökerken aileler de okul bahçelerinde büyük bir heyecanla çocuklarını bekledi. Kimi öğrenci annesinin ise sınava giren öğrencileri için Kur'an okuyup dua ettiği görüldü.


YKS'nin ilk oturumu TYT'ye giren adaylar sınav çıkışının ardından sınavla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Sınavın ilk oturumunun kolay olduğunu, kendilerini çok fazla zorlamadığını belirten öğrenciler, heyecanla yarınki sınavı beklediklerini söyledi.

"Çalışan için kolay bir sınavdı"

Diyarbakır'dan sınav için Batman'a geldiğini belirten depremzede Uğur Kağanaslan, "Bana göre Türkçe basitti. Matematikte biraz zorlandım. Ama fizik, kimya, biyoloji alanım olmadığından dolayı çözemedim. Onun dışında sosyal bilgiler bayağı kolaydı. Özellikle tarih çok kolaydı. Coğrafyada aynı şekilde. Felsefedeyse biraz zorlandım. Din kültürü soruları ise bayağı kolaydı, çok rahat bir şekilde çözdüm. Genel itibariyle çalışan birisi için bence kolay bir sınavdı. Yapılabilir bir sınavdı." dedi.

"Güzel geçti"

İlk defa sınava girmenin heyecanını yaşayan Abdurrahman Özak, "Türkçeye çalıştığım için Türkçe benim için kolaydı. Matematikte biraz zorlandım. Fenni çözmedim. Onun dışında kolaydı benim için. Yeni mezun oldum ve ilk defa sınava giriyorum. Sınava hazırlanmıştım, güzel geçti." diye konuştu.

"Depremin üzerimizde hala etkisi var"

Elazığ'dan sınav için Batman'a geldiğini ifade eden bir diğer depremzede Erkan Akan ise şunları söyledi:

"Ülkemizin başından geçen felaketlerin de etkisiyle biz gençlerin YKS'de etkilendiğini kimse inkar edemez. Ama güzel bir oturum oldu. Bütün kardeşlerime başarılar diliyorum. Geçen sene de girmiştim. Depremin ve doğal afetlerin bizlerin üzerinde etkisi var. Acaba bir deprem olur mu diye hala tam manasıyla sınavı rahat bir şekilde çözemiyoruz. Sınav ise güzeldi."

"Sorular özenle seçilmişti"

İkinci kez sınava girdiğini dile getiren Diyar Akıncı, "Geçen senekinden daha kolay bir sınavdı. Bu seneki soruları daha özenli seçmişlerdi. Ortaokul öğrencisinin yapabileceği sorularda vardı. Çalışan insan yapar, çalışan insan için hiçbir şey zor değil. Yarınki sınav bundan daha zor olacak. Yarın için beklentimiz daha düşük olacak. Bir de bu sıcakta daha zor oluyor, klimalarda yok." ifadelerini kullandı.

"Sınav zor değildi"

Mehmet Emin Mavigöz de ilk oturumla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Sınav o kadar zor değildi. ÖSYM soruları depremzedelere uygun sormuştu. Haksızlık olmamıştı. Sorular gayet uygundu. Bu üçüncü sefer sınava giriyorum. Zorlandığım konular oldu ama o kadar onlara süre vermedim. Bildiğim konular üzerinde yoğunlaştım. Genel itibariyle sınav normaldi."

"Trafik bizleri tedirgin ediyor"

Trafik sorunundan dolayı öğrencilerini sınava yetiştirme endişesi yaşayan kimi veliler ise, yetkililerden buna yönelik önlem almasını istedi.

Öğrencilerinin sınav günü trafikten kaynaklı herhangi bir sorun yaşamamasını istemediklerini belirten veli Aydın Ak, "Diyarbakır'dan Batman'a öğrencimi getirdim. Diyarbakır'dan gelirken şöyle bir rezalete şahit olduk. Özellikle trafik çok yoğun, yol çalışmaları var. Diyarbakır çıkışı, Bismil girişinde bu yol çalışmalarından dolayı, uzun araçların o saatte trafikte olması öğrencileri tedirgin etti. Sınava yetişemeyen öğrencilerin olduğunu da duyduk. İsteğimiz sınav saatinde aciliyet yoksa hiç kimsenin trafiğe çıkmamasıdır. Ulaşımın sağlanmasını istiyoruz." dedi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *