image

Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Çocuk Bahçesi bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verilen temel dini bilgiler eğitimi sonrası düzenlenen törende, miniklerin gösterileri aileleri mest etti.

4-6 yaş grubu çocuklara yönelik temel dini bilgiler alanında eğitim veren Sağlık ve Çevrecilik Derneği Çocuk Bahçesi, kız ve erkek çocuk 9 aylık eğitim süreci sonrası düzenlenen programla çocuklara belge ve hediyelerini verdi.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çocuklar, eğitmenleri ve aileler katıldı.

Program süresince sahne alan minik çocuklar, 9 aylık eğitim süresince almış oldukları namaz, dua, ayet ve hadis ezberi gibi alanlardaki eğitimlerden kısa gösteriler yaptı.

Yapılan program ve 9 ay evvelinde başlatmış oldukları eğitim süreci hakkında konuşan Sağlık ve Çevrecilik Derneği Çocuk Bahçesi idarecisi Nebahat Özcan, verilen eğitimlerin çocukların bütün ömründe etkisini göstereceğini söyledi.

EVLATLARIMIZI ATEŞTE KORUMAK KUR’AN VE SÜNNET YOLUNDAN GEÇER”

Verdikleri eğitimle ilk adımların atıldığını belirten Özcan, “Yüce Allah Kur’an’ı Kerim’de mealen şöyle buyurmaktadır; ‘Kendinizi, nefsiniz ve çocuklarınızı yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyunuz.’ Hiç şüphesiz evlatlarımızı ateşten korumak, onlar ilim, ahlak, edep, terbiye ve haya duygularını aşılmakla mümkündür. Evet Rabbimiz evlatlarımızı bize emanet olarak veriyor. Çocuklar hem büyük nimet hem büyük bir hediye aynı zamanda çok değerli birer emanettirler. Bizlere düşen Rabbimizin bizlere emanet etmiş olduğu evlatlarımızı en güzel şekilde eğitmektir.” dedi.

“ÇOCUKLAR KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİKLERİNİ BİR ÖMÜR BOYU UNUTMAZLAR”

Geleceğin sağlam olmasının en önemli yolunun çocuk yaşta verilen eğitimle sağlanabileceğini belirten Özcan, “Bizlere ter temiz bir şekilde emanet edilmiş olan yavrularımızın bilinç dünyalarını korumak maneviyatı sağlam gençler yetiştirebilmek için gayret sarf etmek en büyük, en önemli ve ihmal edilmez vazifemizdir. Çocuklukta öğretilen şeyler tıpkı taşa nakşedilen nakışlar gibidir. Hayat boyu unutulmayacak izler bırakmaktadır. Çocuklarımıza öğrettiğimiz her güzellik, her dua çocuklarımızda ömür boyu yaşar. İşte bu hakikatten hareketle bizler de bu sorumluluk gereği çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ettik.” şeklinde konuştu.

“VERİLEN EĞİTİM DÜZENLİ PROGRAM YAPILARAK KORUNABİLİR”

Çocukların 9 aylık eğitimlerinin ömür boyu muhafaza etmenin yolu evde düzenli programla korunacağını aktaran Özcan, “Çocuklara başta Kur’an’ı Kerim olmak üzere, edep ve ahlak gibi değerleri öğrettik. Rabbimize şükürler olsun ki emeğimizin karşılığını gördük. Burada gayretlerinden dolayı bu işi üstlenen hocalarımıza ve siz değerli ailelere ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızı sizlere emanet ediyoruz. Bundan sonra siz ailelerin üzerine düşen önemli sorumluluklar vardır. Çocuklarınızın öğrendiği, elde ettiği kazanımları yaşamları boyu devam ettirmeleri gerekmektedir. Bu amaçla öğrencilerin Kur’an’ı Kerim’i düzenli okumaları gerekmektedir. Bunun için onlara günlük düzenli program yapmanız icap eder. Aksi takdirde velilerin bunca emeği zayi olması kaçınılmaz olacaktır. Programımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim.” dedi.



EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *