image

Beşiri’de temeli atılan kütüphane ve yapımı tamamlanan aşevi ve ilkokul açılışlarında bulunan Vali Ekrem Canalp, yapımı devam eden İlçe Jandarma Komutanlığı yerleşkesi içinde bulunan 3 katlı toplamda 37 odadan oluşan vardiya yatakhanesinde incelemelerde bulunarak yüklenici firmadan bilgiler aldı. Canalp, en kısa sürede tefrişatı sağlanarak hizmete sunulacak yatakhanenin jandarmamıza hayırlı olmasını diledi.

Canalp daha sonra 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecek olan 12 derslikli Yunus Emre İlkokulu inşaatını gezerek birtakım incelemelerde bulundu. Vali Canalp yapımı tamamlanan ve yeni eğitim ve öğretim yılında açılacak olan Yunus Emre İlkokulu tüm ilçemize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun temennisinde bulundu.

İlçede ihtiyaç sahibi ailelere, yaşlı, engelli ve yalnız yaşayan vatandaşlara sıcak yemek hizmeti sunmak için Batman Belediyesi’nin ve Beşirili hayırsever Öndaş ailesinin desteği ile hizmet vermeye başlayan aşevinin açılışına da katılan Vali Canalp’a Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kaymakam Mahmut Şener, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Öndaş ailesi adına Hüseyin Öndaş, ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri de eşlik ettiler.

Aşevinin açılışında konuşan Canalp, aşevi hizmetinin tarihimizde yeri olduğunu ve bugünün anlamıyla sosyal devlet ilkesinin somut bir göstergesi olduğunu ifade ederek aşevinin Beşirililere hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlçe merkezi, İkiköprü Beldesi ve 6 köydeki ihtiyaç sahibi ailelere hizmet verecek aşevinde, haftada altı gün bir öğün sıcak yemek hizmeti verilecek.

Son olarak Beşiri Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Canalp, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Mahmut Şener'den bilgiler aldı. Valiye Kaymakamlık bahçesinde yeni yapılacak Emniyet Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası projesi hakkında yerinde bilgi verildi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *