image

Önümüzdeki Cuma günü itibariyle öğrencilerin karne alıp okulların kapanacağını hatırlatan Emekli Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Şirin Turan, ilkokul, ortaokul ve liseden mezun olan öğrencilere yönelik düzenlenen mezuniyet törenlerinde olumsuz görüntülerin oluştuğunu hatırlattı.

Turan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 16 milyonu aşkın öğrenci, 16 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline çıkacaktır. İlkokul, ortaokul ve lisede halen son sınıfta okuyan 3 milyonu aşkın öğrenci ise mezun olacak ve muhtemelen adet olduğu üzere mezuniyet baloları düzenleyeceklerdir. Ancak bazı okulların geçmiş yıllardaki mezuniyet törenlerinde çok olumsuz görüntülerin basına yansıdığına şahit olmuştuk.” dedi.

“AHLAKSIZLIK BATAKLIĞINA İLK ADIM”

Gençler arasında yaygınlaşan bu tür etkinliklerin kültürümüzde yerinin olmadığını ve gençlerin ahlaksızlık batağına çekilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Turan, “Gemi, yat, beş yıldızlı otel, diskotek ve gece kulübü gibi mekanlarda öğrencilerin alkol aldığı sarhoş görüntüleri kamuoyunda çokça tepki almıştı. Tüm dünyayı etkisine alan yozlaşmış Amerikan kültürü, özellikle dizileri ve filmleri eliyle gençler arasında alkol ve ahlaksızlığa zemin hazırlayan mezuniyet baloları, gençlere parlatılarak ve özendirilerek aktarılıyor. Bu balolar, ülkemizde de, adeta bir olmazsa olmazmış gibi gençlerin alkol ve ahlaksızlıklarla tanıştığı bir törene dönüştürülüyor. İçki, uyuşturucu ve ahlaksızlığın tavan yaptığı kutlamaların ismi mezuniyet balosu olarak belleklere yerleştiriliyor. Hayatında bırakın alkolü, ağzına sigara dahi sürmemiş olan çocuklarımız, bu gecelerde maalesef birçok perdeyi de yıkıyor. Sorumsuz okul yöneticilerinin de zemin hazırladığı bu rezilliklere dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Bilet satıp gelir elde ederiz hesapları yapan sorumsuz okul yöneticileri de, gençliğin önündeki bu tehlikeye 3 kuruşluk menfaat uğruna kayıtsız kalıyor. Şaşaalı ortamlarda yapılan bu tür mezuniyet baloları, gözümüz gibi sakındığımız yavrularımızın bataklığa ilk adım attığı ortamlar oluyor.” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BU SORUNA ‘DUR’ DEMELİ”

“Gözünü para bürüyen okul yöneticilerinin sorumsuzluğuna Milli Eğitim Bakanlığının da bir an önce dur demesi gerekiyor. Bu tür görüntülere müsaade eden okul yöneticilerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz.” diye açıklamasını sürdüren Emekli Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Şirin Turan, bu tür yanlış etkinliklerin yerine daha faydalı programlarının yapılabileceği hatırlatmasında bulundu.

Eğitimcilerin üzerine düşen sorumlulukları da açıklayan Turan, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilerin bu tür konularda daha hassas davranmalarını bekliyoruz. İlla da mezuniyet töreni düzenlenecekse okul idaresi uhdesinde, okul binasında ya da okul spor salonunda, milletimizin değerlerine, kültürüne ve genel ahlak kurallarına uygun, Ailelere maddi külfete yol açmayacak, zararlı alışkanlıkların yer almayacağı bir ortamda, öğretmenler, öğrenciler, veliler, eski mezunlar ve eğitime katkı sağlayan gönüllülerin, sanat, spor, sanayi ve ticaret alanlarından saygın kişiler davet edilerek bir şölen ortamında yapılması için hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *