image

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara başlayan hac yolculuğu, dünyanın dört bir tarafından olduğu gibi ülkemizde de başladı.

Malatya’da 6’sı din görevlisi toplam 194 kişiden oluşan ilk hac kafilesi, hac ibadetlerini ifa etmek için kutsal topraklara uğurlandı.

191 kişiden oluşan 2'inci kafile ise önümüzdeki perşemde günü kutsal topraklara uğurlanacak. 

Malatya'dan kutsal topraklara giden hacı adayları, yaşadıkları sevinci gözyaşları içerisinde anlattı.

"Öyle güzel bir duygu ki, ne tarif edilebilir ne de anlatılır"

Kutsal topraklara gitmek için 14 yıldır beklediğini belirten Musa Kazım Tankız, "14 yıl önce hacca gitmek için başvuru yaptım. Rabbim bu sene kısmet etti. İnşallah hayırlısıyla gidip geliriz. Gerçekten öyle güzel bir duygu kine tarif edilebilir ne de anlatılır. Rabbim tüm müminlere nasip etsin." dileğinde bulundu.

"14 yıldır bu anı bekliyordum"

İsmi çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Amine Ateş, "14 yıldır bu anı bekliyordum. Çok şükür Rabbim bizlere nasip etti, İnşallah tüm Müslümanlara da nasip eder. Çok heyecanlıyım bu gece sevinçten gözüme uyku girmedi." diyerek yaşadığı sevinci anlattı.

"Bir haftadır sevinçten yatamıyorum"

Kutsal topraklara gittiği için çok sevinçli ve heyecanlı olduğunu kaydeden Amine Koç, "Ben 12 yıldır bekliyordum. Çok şükür ismimiz çıktı. Rabbim bizim ve gidecek tüm Müslümanların hac ibadetini kabul eylesin. Bir haftadır sevinçten gözüme uyku girmiyor yatamıyorum. İnşallah kutsal topraklarda tüm Müslümanlara dua edeceğim." dedi.

"Allah’ın evi olan Kabe’ye gideceğiz. Bundan daha güzel ne olabilir ki?"

Ahmet Koç adlı hacı adayı ise 12 yıldır bu anı beklediklerini belirterek, "Çok şükür bu sene ismimiz çıktı. Hayırlısıyla Allah nasip ederse kutsal topraklara gideceğiz. Kâbe’yi tavaf edeceğiz ve Peygamber efendimizi ziyaret edeceğiz. Allah’ın evi olan Kabe’ye gideceğiz. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Tüm Müslümanlara, depremde vefat edenlere ve bir daha bu tür afetlerin yaşanmaması için dua edeceğim." dedi.

"Benim için mucize oldu"

İsminin çıkmasını gözyaşları içerisinde anlatan Sebahat Uğur, "9 yıldır bekliyordum, benim için bir mucize oldu. Şehit annesi olduğum için direk ismim çıkmış. Yani oğlumun sayesinde gidiyorum. Kendisi yok ama beni gönderdi. Şu an onun duygusunu yaşıyorum. Bu, bana oğlumun bir hatırası oldu. Oğlum bana, ‘anne, hacca gitmen kolay olur’ (vefat etmeden önce) demişti. Gerçekten de kolay oldu. Bu oğlumun hatırası, öyle bir duygu ki ne söyleyeceğimi bilemiyorum." dedi.

"Rabbimin misafirliğine gidiyorum"

7 yıl önce ismini yazdırdığını ve isminin bu sene çıktığını söyleyen Sunay Alan, "Rabbimizin misafirliğine gidiyoruz. Öyle çok güzel bir duygu ki gerçekten anlatılamaz." diyerek yaşadığı sevinci paylaştı.

"Rabbim tüm Müslümanlara nasip etsin"

13 yıldır bu anı beklediğini kaydeden Nurten Deniz adlı hacı adayı ise çok sevinçli olduğunu ve duygulandığını belirterek, Allah’u Teâlâ’nın hac ibadetini tüm Müslümanlara nasip etmesi temennisinde bulundu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *