image

Geçen yıl yaşanan kuraklıktan dolayı olumsuz etkilenen Buğday Pazarı esnafı, hububat sezonun açılmasıyla birlikte işlerinin iyi olduğunu söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin ürünü buğday pazarından değil çiftçilerden alması gerektiğini ifade eden esnaf, fiyatların dengelenmesi gerektiğini vurguladı.

"VERİM GÜZEL AMA FİYAT DÜŞÜKTÜR"

Kuraklık yaşanmadığı için mahsullerin bu sene iyi olduğunu ifade eden Mustafa Aktunç, "Şu an arpa mahsulü iyi geldi. Geçen sene kuraklıktı, bu sene güzeldi. Buğday biçimleri de başladı. Verim güzel ama fiyat düşüktür. Devlet 7 artı 500 lira prim verdi ama bugün piyasada 6 lira bazındadır. Devletin açıkladığı 7, piyasada 6 lira bandındadır. Arpa buğday hasadı çok iyidir. Arpa hasadı bitti bitecek, buğdaya yeni başladık. Buğdayın fiyatı şu an yumuşak ekmeklik buğday 7 bin 500 bandında, sert 8 bin 500-8 bin 600 bandındadır. Bu sene kurak geçmediği için pamuk öncesi ekilen arpalar geldi. Kuraklık olmadığı için mahsuller iyi geldi." dedi.

Arpa ve buğday fiyatlarının belirli bir seviyede kalması gerektiğini belirten Ali Boycu, "Arpa fiyatları iyidir. Toprak Mahsulleri Ofisi alım yaparsa fiyatlar daha iyi olacak. TMO alım yapmazsa fiyatta büyük düşüş yaşanır. TMO ürünü bizden değil çiftçilerden alsın çünkü çiftçiler çok zarar ediyor. Çiftçilerden alım olursa fiyatlar yükselir. Fiyatların dengelenmesi bizim için daha iyidir. Bir yükseliş, bir iniş iyi değil. Fiyatın belirli bir seviyede kalması hem bizim hem de çiftçiler için iyidir." diye konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *