image

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan "Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı" kapsamında 14/3 etabın ilk tarımsal yatırım projesi için hibe sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan İl Müdürü Mehmet Aydın; “İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilerek Tarım ve Orman Bakanlığı'na gönderilen ve Bakanlığımızca değerlendirmeye alınan projelerden altı proje asil, dört proje yedek olarak 2022-23 yılı hibe programı kapsamına alındı. Toplam yatırım bedeli 38 milyon 267 bin TL olan projeler tamamlandığında yaklaşık 19 milyon 130 bin TL hibe desteklemesi yapılacak. Batman Merkez, Beşiri, Gercüş, Kozluk ve Sason İlçelerinde uygulanacak bu projeler ile 65 kişiye de istihdam sağlanacak. İlimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olsun.” dedi.

Törende konuşan Meycan Gıda Temizlik İnşaat Nakliyat Turizm Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Mehmet Özcan; “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu tür destekleri özellikle bölgemiz için çok anlamlı, önemli ve olumlu. Artarak devam etmesini bekliyoruz. Bizlere proje aşamasında büyük yardımları olan, yol gösteren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü proje yürütme birimine çok teşekkür ederiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.” dedi.

Batman’da kırsal kalkınma projelerinin uygulamaya konulduğu 2006 yılından bu yana yaklaşık 51 milyon lira hibe desteklemesi yapıldı. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *