image

Yapılan elektrik çalışmalarından sonra bozulan sokaklar düzeltilmedi. Geçen süre zarfında mahallelinin çektiği sıkıntının üstüne doğalgaz çalışmaları başladı. Vatandaşlar yapılan bütün çalışmalar bittikten sonra bozuk halde bırakılan sokakların kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Her gün bu sokaklardan geçtiğini ve yaşlı halinden dolayı sıkıntı çektiğini belirten Tenzile Yılmaz, “İki seneden fazladır bu sokağın hali böyle. Yukarıdan lağım suları geliyor. Benim ayaklarımda sıkıntı var. Sokağın her yeri çukur dolu. Bir defasında elektrik hatlarını yerin altına koyacağız dediler, sonra doğalgaz hatları çekilecek dediler. Her sabah Ali’nin dükkanına gelmek için sokağın başına geldiğimde pazar arabamı çukurlardan dolayı geçiremiyorum. Ali gelip pazar arabamı geçiriyor.” dedi.


HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Sokağın düzeltilmesini isteyen Yılmaz, “Bu halimiz nedir? Nereye kadar gerekiyorsa sesimizi ulaştırmaya çalışacağız. Şikayetimizi hizmet gelene kadar yapacağız. Yeter artık. Sokağımızı düzeltmelerini istiyoruz. Zaten sokağımız dar genişletmeleri lazım. Bu sokak 30 senedir bu şekilde zaten dar. Hakkımızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KIŞIN DA BU SOKAĞI BU HALDE KULLANDIK!

Çektikleri sıkıntıların bazı kurumlara bağlı olduğunu aktaran mahalle esnafı Ali Aslan, “Bir vatandaş olarak DEPSAŞ ekibinin ve doğalgaz ekibinin yaptığı çalışmalar sonucu son iki senedir sokağımız bu şekilde gördüğünüz gibi bozuk duruyor. Kışın da bu sokağı bu halde kullandık. Bu sokağın bakımı ile hangi kurum ilgileniyorsa, hangi kurumun görevi ise derhal bu sokağın yapılmasını istiyoruz. Son iki senedir bu sıkıntıyı, eziyeti ve işkenceyi çekiyoruz.” şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ EVİNE GİDEMİYOR

Sokakta oluşan birikintilerden dolayı bazı vatandaşların evine gidemediğini söyleyen Yılmaz, “Öyle sıkıntılar yaşıyoruz ki bazen sokakta göletler oluşuyor, mahalle sakinleri evine gidemiyor. Oluşan göletlerden dolayı araç geçişlerinde evlerimizin kapıları duvarları hepsi çamura bulanıyor. Rahatsız oluyoruz bu durumdan.” dedi.


“ARTIK NEFES ALAMAZ BİR DURUMA GELDİK”

Yazın araç geçişleri esnasında çıkan tozdan nefes almadıklarını aktaran Yılmaz, “Müşterilerim kendi alışverişlerini yapmak istiyorlar, alışverişe gelmek istiyorlar gelemiyorlar. Mesela bu sıkıntıyı en çok kışın yaşıyoruz. Şu an yaza girdik. Buradan geçen araçların kaldırdığı toz üzerimize geliyor. Artık nefes alamaz bir duruma geldik. Şu an sokağı görüyorsunuz bütün sokak çöp içinde. Temizlik yok. İnsanlar bu durumdan çok rahatsız. Bir vatandaş olarak tepkimi dile getiriyorum. Yetkili kurumları göreve davet ediyorum. Gelip kendi görevlerini yapsınlar.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *