image

İlimiz iklim ve fiziki şartlarına uyum sağlayan GAK (Güney Anadolu Kırmızısı) ırkının neslinin devamı ve korunması amacı ile yürütülen proje kapsamında Sason-Geçitli köyünde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, “Türkiye, dünyanın en önemli gen merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu kaynakların sürdürülebilirliği, gelecek nesiller için daha sağlıklı bir dünya için katkıda bulunacaktır. Temel olarak yukarıdaki amaçlarla TAGEM'in öncülüğünde başlatılan ve Batman Tarım Orman İl Müdürlüğü ile Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Koordinatörlüğünde yürütülen Güney Anadolu Kırmızısı Sığırı Halk Elinde Koruma Projesi 2022 yılında uygulamaya konulmuştu.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, “Projenin tüm aşamalarında her türlü katkı Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından sunulmuştur. Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Adnan Gündüz ve Başkanvekili Nimetullah Durmaz’ın Birlik üyelerine verdikleri eğitim toplantısında proje ile ilgili koruma süreçleri, desteklemeler, yetiştiricilerin görevleri, hayvan yetiştiriciliği, refahı ve bakımı konularını içeren eğitim çalışması Sason ilçesi Geçitli köyünde yapılmıştır.” ifadeleri kullanıldı. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *