image

14 Mayıs tarihinde yapılan genel seçimlerde Ak Parti İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçilen aslen Batmanlı olan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, meclisin açılmasından sonra dün akşam saatlerinde milletvekili yemini ederek milletvekili görevine başlamış oldu.

Türkiye'de Yapıcıoğlu'nun ve diğer Hüda Parlı milletvekillerinin yemin töreninde nasıl bir tavır sergileyecekleri, Türkiye'de yayın yapan bütün medya kuruluşlarının ve uluslararası bazı medya kanallarının takibindeydi.

AK Parti listelerinden seçilen Hüda Par milletvekillerinden alfabetik sıraya göre ilk önce Batman Milletvekili Serkan Ramanlı yemin etti. Arkasından Gaziantep milletvekili Şehzade Demir, sırası geldiğinde kürsüye çıkarak milletvekili yeminin okudu. Akşam saatlerinde meclis çalışmalarına verilen aranın ardından İstanbul'dan seçilen Zekeriya Yapıcıoğlu da kürsüye gelerek milletvekilliği yemini okudu.

Hüda Parlı vekiller, daha önce bir kısım medya ve CHP'li Özgür Özel tarafından “Yemin metnini okumayacaklar, yemin etmek istemedikleri için meclisin açılması geciktiriliyor.” gibi asılsız ithamların aksine, sorunsuz bir şekilde milletvekilliği yeminini okudular.

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yemin törenindeki tavrından sonra bütün medya kuruluşlarında haber olurken, en yaygın kullanılan internet arama motorlarından Google'da ismi en üst sıralarda yer alarak en çok aranan isim oldu. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *