image

Çorum'dan Adıyaman'a abisinin yanına gelen ve deprem gecesi bulunduğu binanın çökmesi sonucu enkaz altından 63 saat sona çıkarılan evli ve 2 çocuk annesi Remziye Sever, iki bacağını kaybetti.

Aynı enkazdan sağ kurtarılan abisi Murat Fırat, "6 Şubat'ta meydana gelen depremde Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan 7 katlı Görücü Apartmanı da yıkıldı. Biz apartmanın 3'üncü katında ikamet ediyorduk.  Çorum'dan bize misafirliğe gelen kız kardeşimle beraber 3 gün enkaz altındaydık. Üçüncü günün akşamında Cezayir'den gelen arama kurtarma ekip bizi çıkardı. Ben enkazdan sağ çıktım kız kardeşimin de maalesef diz üzerinden iki bacağı kesildi. Misafir olduğu için afetzede sayılmadı. Bundan dolayı devlet protezini karşılamıyor. Bununla ilgili bir kararname var. Bu kararnamenin bir an önce onaylanması için yetkililere ricada bulunuyoruz." dedi.

Fırat adrese dayalı mağduriyetlerin son bulması için yetkililere seslenerek, "Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedvini gören kardeşim şu anda Çorum'da kendi evinde iki çocuğuyla birlikte kalıyor. Durumu çok acil olduğu için  yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu şekilde ikametgâh adresi başka yerde olan ve mağdur olan binlerce vatandaş var. Hepimiz bu kararnamenin bir an önce onaylanmasını bekliyoruz. Hepimiz bu anlamda yetkililerden tekrar rica ediyoruz. Lütfen bu kararnameyi bir an önce çıkasınlar biz de ona göre hayatımıza bakalım. Vatandaşlarımız nereye giderlerse girsinler adeselerini oraya alsınlar aksi taktirde başlarına bir şey geldiğinde afetzede sayılmıyor. Bu kanunun da bir an önce değiştirilmesi için yetkililere sesleniyorum." ifadelerini kıllandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *