image

Dolu yağışında ekinlerinin yok olduğunu aktaran Edip Yıldız, “Sabah işe gelirken saat 13.00’da dolu yağışı başladı. Yarım saat boyunca şiddetli bir şekilde devam etti. Biz seranın içinde çalışıyorduk. Dışarı çıktık baktık yerde en az 20 cm dolu birikmiş. Gördüğünüz tarlamızda hiçbir şey kalmadı. Maydanoz, roka ekmiştik. Ürünlere çok fazla zarar verdi.” dedi.


MISIR TARLALARI YERLE BİR OLDU

 Bütün çalışmalarından geriye hiçbir şey kalmadığını söyleyen Yıldız, “Tarlayı ekerken çok fazla masraf yaptık. Gübre, tohum ve emeğimiz hepsi boşa gitti. Çok emek verdik hepsi heba oldu. Allah’a hamdolsun, Allah beterinden korusun. Beterin beteri var. Bizim komşularımızın tarlaları da çok zarar gördü. Komşularımızla birlikte binlerce dönüm zarar gördü. Mısır tarlaları yerle bir oldu. Dışarda olan her şey yerle bir oldu. Sebze, meyve dolu yağışından dolayı hepsi gitti.” şeklinde konuştu.


 “DOLUDAN SONRA ZARAR GÖREN TARLALARIMIZI TEKRAR SÜRECEĞİZ”

 Tekrar çalışmalarına başlayacaklarını belirten Yıldız, “Serada domates ektik. Serada belli bir zararımız yok. Yağan dolunun ağırlığından dolayı seranın demirlerinde yamulmalar oldu. Elhamdülillah sera da büyük bir zararımız yok. Doludan sonra zarar gören tarlalarımızı tekrar süreceğiz, gübre alacağız, tohumları tekrar ekeceğiz yani sıfırdan tekrar başlayacağız. Şu ana kadar yaptığımız ne varsa hepsi gitti. Yeniden başlayacağız. Tekrar masraf yapacağız. Zararımız yaklaşık 50, 60 bin lira oldu. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Yetkililerden zararımızın karşılanmasını istiyoruz. Allah beterinden korusun. Bir daha böyle bir şey yaşamayalım.” ifadelerini kullandı.


 “20 DÖNÜM BİBER TARLAM YOK OLDU”

 Biber tarlasında bütün emeği boşa giden Selahattin Aslan, “20 yıldır bu işi yapıyorum. 20 dönüm tarlamın hepsini biber ekmiştim. Gelen Allah’tandır. Buna da çok şükür diyelim. Her şey gitti. Ne kadar randıman alırız Allah bilir. Durumumuz ortada. Tahmini 250 bin lira masraf yaptım. Damla sulama, gübresi, fidanı hepsini hesaba katınca en az 250 bin lira zararım oldu. Derdimi anlatmaya da gerek yok her şeyi görüyorsunuz. Her şey ortada, bütün emeğimiz, çocukların emeği, bir yıllık emeğimiz yani. Yapabilecek bir şey de kalmadı. Beklentimiz illaki var ama masrafımızı karşılar mı karşılamaz mı bilemiyorum. Allah bilir. Allah’tan geldi. Devlet karşılasaydı iyi olurdu olmazsa da yapabilecek bir şey yok.” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *