image

Silah bırakacağı ütopyasıyla 2012 yılının Aralık ayında başlayan "Çözüm Sürecinde" bölge hakkına kan kusturan PKK, başta 6-7 Ekim 2014 barbarlığı olmak üzere birçok vahşete imza attı.

Bu "süreçteki" katliamlarda biri de Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde gerçekleşti.

7 Haziran 2015 genel seçimleri için sayılı günler kala 29 Mayıs'ta sözde "seçim çalışması kapsamında" Xanikê'ye giden HDP'liler, daha önce farklı yerlerde yaptıkları gibi kendileri gibi düşünmeyen insanları hedef almıştı.

İslami duyarlılığıyla bilinen köyde, gayr-i İslami davranışlar sergileyen, kendileri gibi düşünmeyen, inanmayan köylülere sözlü sataşmalarda bulunan, PKK propagandası yapan HDP konvoyundan köyü terk etmeleri istenince silahlı saldırı gerçekleşmişti.

Tarlalarında hasat kaldırmakla meşgul 2 çiftçi, HDP'lilerin provokatif girişiminin kötü sonuçlanmaması için çabalarken kurşunların hedefi olmuşlardı. Geride 2 kadın dul, 9 çocuk yetim kalmıştı.

Büyük çoğunluğunu HÜDA PAR'a gönül vermiş halkın oluşturduğu, 1990'lı yıllarda PKK saldırılarını yaşamış ve bu saldırılarda şehitler vermiş Xanikê köyüne bilinçli olarak giden HDP'liler, acımasızca halka saldırmıştı.

Saldırıda ağır yaralanan Muhammed Şerif Şimşek (35) ve Abdulcelil Talayhan (37) götürüldükleri Nusaybin Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehid olmuşlardı.

PKK/HDP'li Sedat Teber isimli saldırgan olayın ardından babasıyla beraber köye gelen jandarmaya teslim olmuş ve ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Yaklaşık bir yıl süren yargılamanın ardından katil Sedat Teber'e, adam öldürmekten 18'er yıl, silah bulundurma suçundan 6 yıl olmak üzere toplamda 42 yıl ceza verildi. Tutuksuz yargılanan baba Şerif Teber ise köy halkının tanıklığına rağmen cinayete azmettirme suçundan beraat ederken sadece silah bulundurma suçundan 6 yıl hapis cezası aldı.

Dava sürecinin dikkat çeken olayı ise 7 Kasım genel seçimlerinde HDP Şırnak Milletvekili aday adayı olan Av. Veysel Vesek'in, duruşmaya sanık avukatı olarak katılıp savunma yapması olmuştu.

PKK mezaliminin en büyük tanıklarından olan Xanikê köyü sakinleri, yabancısı olmadıkları yeni bir cinayete daha tanıklık etmişti. Çocuklukları, okul yılları beraber geçmiş 2 fidanını hayatlarının baharında toprağa vermişlerdi.

Büyük çoğunluğu HÜDA PAR'a gönül vermiş köy halkı, 90’lı yıllarda yine kendileri gibi düşünmedikleri için PKK’nin saldırısına uğramış, çok sayıda şehid vermişti. İLKHA 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *