image

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993'te ırkçı grup tarafından evlerinin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden 5 Türkiye vatandaşının, alçak saldırının 30. yılında saygı ve rahmetle anıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Almanya'nın Solingen şehrinde, 29 Mayıs 1993 tarihinde, ırkçı bir grup tarafından evlerinin kundaklanması sonucu hayatlarını kaybeden beş vatandaşımızı, alçak saldırının 30. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Söz konusu saldırının 30. yıldönümü münasebetiyle bugün (29 Mayıs 2023) Solingen'de düzenlenecek anma törenlerine Bakan Yardımcımız Sayın Yasin Ekrem Serim katılacaktır.

Bu vesileyle, ırkçı ve yabancı düşmanı saldırılarda hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımızı ve Solingen saldırısında aile fertlerini kaybetmesine rağmen itidal çağrılarıyla örnek bir duruş sergileyen, yakın zaman önce kaybettiğimiz Mevlüde Genç'i de hürmet ve rahmetle yad ediyoruz.

Solingen saldırısından bu yana geçen otuz yılda yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığının Avrupa'da artmaya devam ettiğini kaygıyla izliyoruz.

Her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığı ile hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Türkiye, sadece belirli bir topluma ve bireylere değil, tüm insanlığa karşı tehdit teşkil eden bu düşmanca zihniyete karşı mücadelesini her düzeyde ve her platformda kararlılıkla sürdürecektir." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *