image

Deprem sonrasında başlatılan ve sürekli devam eden yardım çalışmaları çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgesinde eğitimlerine devam eden öğrencilere destek olmak amacıyla Hatay ilinde DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) görev almak üzere 12 öğretmeni gönderdi.

Deprem yardım çalışmaları hemen deprem sonrasında başlatılmış olup Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay illerine kişisel yaşam malzemeleri, gıda malzemeleri, temizlik ürünleri gibi yardımlar gönderildi. Ayrıca, depremin etkilediği on ilden gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda psikososyal destek ve eğitim faaliyetlerine de aralıksız devam ediliyor..

Yetkililerden yapılan açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sürekli çaba göstermekteyiz. Eğitim faaliyetlerimizle depremzedelerin eğitim hayatlarının sürdürülmesine destek sağlamak ve psikososyal destekleme faaliyetleriyle de travma sonrası süreçte yanlarında olmaya devam ediyoruz. Yardımlarımızı ve desteğimizi sürdürerek, toplumumuzun dayanışma ve birlik ruhunu güçlendirmeyi hedefliyoruz.” denildi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *