image


Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda. üç bayan girdikleri kuyumcuda altın yüzük bakarken gramajı ağır olan yüzüğü alarak yerine daha hafif yüzük bıraktılar. Kuyumcuya giren üç bayan yüzük bakma bahanesiyle kuyumcudan yüzük istediler. Yüzüklere baktıkları sırada aralarında bir yüzüğü dolaştırdıktan sonra ellerinde bulunan paranın içine sıkıştırarak üçüncü bayana uzattılar. Yaşananlar an be an kameralara yansırken, hırsızların soğuk kanlılığı pes dedirtti.

Olayın gerçekleştiği kuyumcu dükkânı sahibi Abdurrahman Yıldız yaşananları gazetemize anlatarak, “Üç bayan müşteri kılığında gelerek yüzük alacağız dediler. Yüzükleri önlerine bıraktım. Biri arkada beklerken ikisi birlikte yüzüklere ellerini atarak yüzük seçiyorlardı. Ben de onlara kim yüzük alacaksa o baksın dedim. Baktım, yaşlı olan; altmış veya yetmiş yaşlarında olan bayan yüzüğü alıyor diğerine veriyor, paranın altından üçüncü şahsa aktarıyor. Üçüncü şahısta yüzüğü aldıktan sonra dışarı çıkıp su alacağım dedi. Gittikten dört beş dakika sonra geri geldi.” şeklinde konuştu.


“BANA ALDIKLARI YERİNE ESKİ BİR YÜZÜK VERDİLER”

Planlanarak yapılan hırsızlığı fark ettiğini belirten Yıldız, “Bana aldıkları yerine eski bir yüzük verdiler. Daha hafif. Aldıkları yüzük daha ağırdı, bana verdikleri yüzük daha hafifti. Fark ettim, benim yüzüğüm olmadığını söyledim. Onlar da senindir dedi. Ben de kamerayı açacağımı söyledim. Kameraya baktım, almışlar. Polise haber vereceğimi söyledim. Benim yüzüğümü verin, yoksa polise söylerim, dedim. Onlar da çok direndi, ben de çok direndim.” dedi.

“KUYUMCU ARKADAŞLARIM DİKKATLİ OLSUNLAR”

Yaşananlardan sonra diğer kuyumcu esnafın daha dikkatli olmasını vurgulayan Yıldız, “En sonunda orta yaşlı olan bayan, yaşlı olan bayana; "Cebindeki yüzüğümü ver ona, kurtulalım. Hakkımı helal etmiyorum". dedi. Ben de hakkımı helal etmiyorum. Aldıkları yüzük benimkinden ağır mıdır, değil midir? Bilmiyorum. Yalnız benden ziyade başka yerlere gidip değiştirme yapmışlar. Başka kuyumcularda değiştirmişler. Ceplerinde bulunan yüzüğün de başkasına ait olduğunu düşünüyorum. Benim yüzüğümü aldılar ben de onlardan bir yüzük aldım. Bütün kuyumcu arkadaşlarımız dikkatli olsunlar. Böyle kişilere dikkat etsinler. Özellikle toplu gelen şahıslara çok dikkat etsinler.” ifadelerini kullandı. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *