image


Şahin, oy işleminin saat 17.00 itibariyle sona ermesininardından videolu bir mesaj paylaştı.

HÜDA PAR'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamadaŞahin, "Aziz milletimiz öncelikle seçimlerin milletimize ve memleketimizehayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Oy kullanma işleminin 08.00'de başladığını, 17.00'da sonaerdiğini hatırlatan Şahin, "HÜDA PAR olarak il ilçe teşkilatlarımızlasandık kurulu görevlilerimizle, müşahitlerimizle, hukukçularımızla alandayız,sahadayız, sandıkların başındayız." diye belirtti.

"Bazı usulsüzlükler ve hukuksuzluklar var"

Kendilerine iletilen bazı seçim usulsüzlükleri aktaranŞahin, "Bu saat itibarıyla seçim koordinasyon merkezimize iletilmiş bazıusulsüzlükler ve hukuksuzluklar var. Özellikle Batman Gercüş ve Kozlukilçelerinde bazı sandıklarda topluca ve açıktan oy kullanma şekliyle bazıgirişimler var. Diğer taraftan Diyarbakır Lice ilçesinde yine hakeza herkesetopluca ve açıktan oy kullanma işlemine ilişkin bazı gelişimler var. Bütün buusulsüzlükler arkadaşlarımız tarafından tutanak altına alınmış ve hukukigirişimlerde bulunmuşlardır." ifadelerini kullandı.

"Bizim için bu görev yerleri adeta birer 'Okçulartepesi' mesabesindedir"

Şahin, şunları kaydetti:

"Milletimiz şundan emin olsun HÜDA PAR inşallah buseçimlerde en ufak bir usulsüzlüğe ve hukuksuzluğa asla müsaade etmeyecektir.Hukuksuzluğun ve usulsüzlüğün olduğu yerlerde arkadaşlarımız en etkili olacakşekilde hukuki girişimlerde bulunacaklardır.

Yeniden ben bu seçimin milletimize ve memleketimize hayırlıolmasını diliyorum. İnşallah kazasız, belasız bir seçim sürecini atlatmışoluruz ve milletimizin iradesi kâmil anlamda sandıklara yansıyacaktır.

Ayrıca vatandaşlarımıza şu hatırlatmada da bulunmakistiyorum. Evet oy vermek işlemine saat 17.00 itibariyle son verilmektedir,ancak sırada olup oyunu kullanamayan vatandaşlarımız şunu bilsinler ki 17'densonra da oylarını kullanabilirler.

Sandık görevlileri bu arkadaşlarımızın oylarınıkullanabilecek imkânı sağlamak zorundalar ve bu vatandaşlarımızın oyunukullanması gerekmektedir.

Diğer taraftan alanda görevli olan bütün arkadaşlarımız,sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz, hukukçu arkadaşlarımız ve diğer bütüngörevlilerimizin; seçim boyunca ve zarflar açılıp oylar sayıldıktan sonratutanağa bağlanması, tutanakların birleştirilmesi dahil bütün aşamalarıitibariyle görev yerlerini asla terk etmemeleri gerekiyor.

Şunu bilin ki bizim için bu görev yerleri adeta birer'Okçular tepesi' mesabesindedir. Bizim için hakikaten bu seçim çok kıymetlidir,çok değerlidir. Bizler istiyoruz ki milletimizin iradesi kâmil anlamdasandıklara yansısın." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *