image

1832: Üç asır boyunca Osmanlı hâkimiyetinde kalan Yunanistan, bağımsızlığını ilan etti.

1844: İki defa sadrazamlık yapmış, Osmanlı’da yeniliklerin mimarlarından biri sayılan ve İkinci Abdülhamid’in hem tahta çıkmasında hem de sonradan ona karşı kurulan komplolarda rol alan Mithat Paşa, sürgüne gönderildiği Taif Cezaevi’nde kuşkulu bir şekilde öldü.

1924: İlahiyat fakültelerinin açılması ile ilgili kanun çıkarıldı.

1945: Nazi Almanyası’nın müttefiklere kayıtsız şartsız teslim olmasıyla İkinci Dünya Savaşı sona erdi.

1964: Türkiye karasuları, 6 deniz miline çıkartıldı.

1972: CHP Olağanüstü Kurultayı'nda, Bülent Ecevit 709, İsmet İnönü ise 498 oy aldı.

1982: Genelkurmay Başkanlığı bir kitapçık yayımladı. Buna göre; Aralık 1981 itibariyle çeşitli siyasi görüşlerden 17 bin 374 kişi hakkında, 167 değişik örgüt davası açıldı.

1983: İstanbul Laleli'deki Washington Oteli'nin çay ocağında, tüpgaz patlaması sonucu yangın çıktı. Çoğu, Yunan ve Avustralyalı 37 kişi öldü.

1999: Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nde ortaya çıkartılan “Telekulak Skandalı” ortalığı karıştırdı. Siyasetçilerden sanatçılara, iş adamlarından bürokratlara, gazetecilerden sıradan vatandaşlara birçok kişinin yıllardır kanunsuz bir şekilde dinlediği belirtilen ekibin, bunu hükümetlerin emri ile yapıp yapmadıkları anlaşılmadı. Ancak 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle bütün gerçekler, tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı.

2013: Suriye’nin Banyas kentindeki katliamın görüntüleri yayımlandı. Suriye ordusunun, aralarında bebekler ve kadınların bulunduğu 72 kişiyi vahşice katlettiği ortaya çıktı.

2015: Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa’nın 15 yıl sonra Hollanda dışında ‘obez kıta’ya dönüşeceği uyarısında bulundu. Bazı ülkelerin de ciddi risk altında olduğu açıklandı.

2016: Diyarbakır’da İslam’ı referans alarak, hakkı ve hakikati savunmak gayesiyle İnsan Hakları Cemiyeti kuruldu. Cemiyetin tanıtım toplantısında konuşan İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Karadağ, hak ihlallerine karşı İslam’ı referans alarak mücadele edeceklerini vurguladı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *