image


AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç, HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Tahirhan Uysal ve beraberindekiler, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Oto Galericiler Sitesi'ni ziyaret etti. Burada işyeri bulunan esnafı dinleyerek talepleri not aldı.

Sorulan soruları cevaplayan Dinç, "Bugün bize Avrupa'nın medeniyetini dayatıyorlar, Avrupa ülkeleri hiçbir şekilde medeni olmadı. Sadece zenginler zengin oldu, fakirler fakir oldu. Onların sisteminde bizim karşı çıktığımız kapitalist sistemdir. Kapitalist sistem, kişisel çıkarları ilahlaştırıyor, menfaati putlaştıran kişisel çıkarların, vahşi kültürün ürünüdür. Onlar böyle bir sistemle memleketi yönetmeye çalışıyorlar. Bizim hem memleketimizin insanları güzeldir hem de memleketimiz." ifadelerini kullandı.
Dinç beraberindekilerle birlikte daha sonra 25. Bölge Mersin Eczacılar Odası Başkanlığını, Mersin Mutkililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Sağlık-Sen'i ziyaret etti.
Sağlık-Sen Mersin Şubesi ziyaretinde üyelerin sorduğu soruları yanıtlayan Dinç, muhalefetin tutumunu eleştirerek şunları söyledi:
"Gerçekten uygulanabilir somut bir projeleri olmadığı için çok iyi iftira üretiyorlar, yalan üretiyorlar ve bunun üzerinde kendilerince siyaset yaptıklarını düşünüyorlar. Sanki onların geçmişlerini bilmiyoruz. Aslında halkın onlar hakkındaki düşünceleri nettir hiçbir şekilde güven vermemişler. İnsanlar bugün iktidara oy veriyorlarsa onlar önce kendilerini eleştirmesi gerekiyor. Demek ki insanlar sizde hiç umut görmüyor. Yani iktidarda eksiklikler olmasına rağmen sizden kat be kat iyidirler. Hep birlikte memleketimize sahip çıkmamız gerekiyor. Önümüze çıkan iki pusulada ya memleket sevdalılarını seçeceğiz ya da emperyalizmin sevdalılarını seçeceğiz. 'Çok kutuplaştırıyorsunuz' diyebilirler ama onlar kendileri bunu söylüyor."

Ziyarette Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Özer, Dinç'e yörükler tarafından üretilen el dokuması seccade hediye etti.

Buradaki ziyaretin ardından Dinç beraberindekilerle önce Cizreliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti ardından Akdeniz ilçesine bağlı Çay ve Yakaköy mahallelerinde halkla bir araya geldi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *